Ännu ett bakslag för Netflix – Tappat 970 000 prenumeranter

BEKRÄFTAT: Netflix sänker sina priser med 50 procent

  • Netflix
Filmtopp
Uppdaterad kl. 14:02 | Publicerad 24 februari 2023 kl. 10:02

Över 30 länder påverkas

Är streamingmarknaden mättad? För att göra sig mer attraktiva världen över skär nu Netflix ner på sina abonnemangskostnader.

Det sägs att rymden är oändlig och samtidigt fortsätter att expandera. Länge har det känts likadant på streamingmarknaden där nya aktörer poppat upp på löpande band. Men i den rådande, globala lågkonjunkturen finns det nu tendenser som tyder på att streamingerans gyllene era kan ha fått sig en törn.

I fjol började Netflix laborera med en ny typ av reklambaserad abonnemangsform för att göra sig mer attraktiva på den ständigt expanderande streamingmarknaden. Nu rapporterar The Wall Street Journal att Netflix även sänker priserna på sina abonnemangsformer i över 100 länder världen över.

Netflix sänker sina priser med 50 procent
Foto: Souvik Banarjee/Unsplash

Här blir det billigare med Netflix

Exakt vilka länder som påverkas av Netflix prissänkning framkommer inte, men i ett utlåtande säger Netflix att de "bekräftar" att de "uppdaterar sin prisbild" i vissa länder. Bland dessa finns rör flera länder i Asien, däribland Vietnam, Indonesien, Thailand och Filippinerna, men även i Amerika och Europa.

Europeiska länder som Kroatien och Bulgarien ska också påverkas, men i detta skeendet påverkas inte nyckelländer som Storbritannien, Frankrike, Spanien och Tyskland. Gissningsvis påverkas inte heller Skandinavien inom den närmaste framtiden.

Sänker priset med 50 procent

Prissänkningen ser olika ut i olika länder. Enligt The Business Times finns det de marknader där priset har gått ner med så mycket som 50 procent. Andra marknader ligger prissänkningen mellan 17-25 procent. I inget av länderna där prissänkningen har skett har Netflix reklambaserade abonnemangsform funnits.

Netflix aktie sjunker
Hur Netflix aktie har utvecklats under månadens gång. Skärmbild från Avanza.

Aktien påverkas negativt

Beskedet har drabbat Netflix aktievärde negativt. Efter beskedet, skriver The Business Times, tappade aktien 5,2 procent i värde. Sedan en månad tillbaka har aktien tappat totalt 9,45 procent i värde. I skriande stund ligger aktiepriset på 323,65 dollar, vilket ändå är en total ökning med 9,78 procent sedan årsskiftet.

Netflix finns i dag i över 190 länder och territorier och är fortsatt störst i streamingvärlden.

Filmtopp håller dig uppdaterad om hur Netflixpriserna påverkas framöver.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL