Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Netflix nästa norska film

Netflix nästa norska film

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
10 juli 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
10 juli 2021

Baserad på hyllade boken av Randi Fuglehaug och Anne Gunn Halvorsen.

Netflix presenterar idag "Royalteen", en norskspråkig film baserad på "Arvingen", som är den första boken i den hyllade ungdomsserien Halve Kongeriket av Randi Fuglehaug och Anne Gunn Halvorsen. Filmen regisseras av Per-Olav Sørensen (Störst av allt, Home for Christmas, Nobel) tillsammans med Emilie Beck (When you left, Do you want me back?).

MER LÄSNING: 

Han bär en nation på sina axlar. Hon bär lögner på sina. Kan det finnas en framtid för den blivande kungen och granntjejen med den stora hemligheten?

Netflix presenterar idag Royalteen, en norskspråkig film baserad på Arvingen, som är den första boken i den hyllade ungdomsserien Halve Kongeriket av Randi Fuglehaug och Anne Gunn Halvorsen. Filmen regisseras av Per-Olav Sørensen (Störst av allt, Home for Christmas, Nobel) tillsammans med Emilie Beck (When you left, Do you want me back?) och är producerad av Janne Hjeltnes på The Global Ensemble Drama.

I rollerna syns Ines Høysæter Asserson (Lena), Mathias Storhøi (Prins Kalle), Elli Müller Osborne (Margrethe), Filip Bargee Ramberg (Arnie), Amalie Sporsheim (Ingrid), Ina Dajanna Ervik (Tess), Hannah Larsen Walberg (Fanny), Vår Sørensen Grønlie (Astrid), Niels Skåber (Gunnar) och Carmen Andrea Høilund (Guro).

"Med Royalteen hoppas vi kunna fylla ett tomrum."

Royalteen är en kärlekshistoria om att leva med sina misstag, övervinna sin rädsla och att vara stor i sociala medier. När prins Karl Johan (Mathias Storhøi), Kalle bland vänner, och nykomlingen Lena (Ines Høysæter Asserson) börjar utveckla känslor för varandra är Lena både charmad och skeptisk. Partyprinsen Kalle figurerar ofta i nyheterna och på skvallerbloggarna – och en av dem drevs anonymt av Lena själv tills hon blev avslöjad. Om Lena och den framtida kungen börjar dejta är hon väl medveten om att de skulle hamna i en omöjlig situation. Hon har inte heller berättat för Kalle eller någon annan om sin ännu större hemlighet, vilket också är anledningen till att hon flyttade från sin hemstad.

Per-Olav Sørensen, regissör:

– Vi behöver skapa mer innehåll för unga vuxna som visar kärlek som är autentisk, sårbar och känslig. Med Royalteen hoppas vi kunna fylla en del av det tomrummet. Den här berättelsen innehåller många relevanta ämnen för dagens ungdomar och jag och min medregissör Emilie Beck hoppas kunna berätta en modern kärlekshistoria fylld med humor, sårbarhet och passion. Den här moderna Askungesagan är både fascinerande och underhållande.

"Royalteen" har global premiär på Netflix 2022.

NÄSTA ARTIKEL