Mourinho avslöjar ny Netflix-dokumentär: ”Kommer kalla mig komplett idiot”

Mourinho avslöjar ny Netflix-dokumentär: ”Kommer kalla mig komplett idiot”

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
05 januari 2024 kl. 12:01

José Mourinho intar snart Netflix – ”The Special One” i ny dokumentär

Efter Romas match i onsdags avslöjade fotbollstränaren José Mourinho att han snart kommer att synas i en ny dokumentär på Netflix. ”Alla kommer att kalla mig för en komplett idiot", säger han om vad som väntar.

José Mourinho är en av fotbollshistoriens mest dekorerade fotbollstränare. Genom sin makalöst imponerande karriär har han kammat hem stora framgångar i klubbar som Porto, Chelsea, Inter och Real Madrid. I dag håller han i tyglarna för det italienska huvudstadslaget Roma.

I onsdags besegrade Roma motståndaren Cremonese i den italienska cupens åttondelsfinal och på presskonferensen efter matchen kom den självutnämnde "The Special One" med ett oväntat avslöjande – att han snart är aktuell med en ny dokumentär på Netflix.

Mourinho avslöjar ny Netflix-dokumentär: ”Kommer kalla mig komplett idiot”
Harry Kane och José Mourinho i "All or Nothing: Tottenham Hotspur" (2020). Foto: Prime Video.

José Mourinho-dokumentär kommer till Netflix – "The Special One" avslöjar själv nyheten

Det är inte enbart sina meriter som har gjort José Mourinho till ett av fotbollsvärlden mest välkända namn, utan även hans ofta kontroversiella personlighet. Mer eller mindre från det att han slog igenom har han slog igenom som tränare har han kontinuerligt skapat rubriker för uttalanden och sitt beteende vid sidlinjen – på gott och ont.

Med tanke på att Mourinho ständigt levererar en unik typ av underhållning inom fotbollsvärlden med sitt blotta sätt att vara är det inte helt oväntat att en streamingjätte som Netflix valt att sätta klorna i honom.

José Mourinho tog själv upp det kommande Netflix-projektet under presskonferensen efter matchen mot Cremonese.

– Ni ska få lite nyheter, en dokumentär om mig kommer till Netflix, sa han till presskåren enligt Get Football News.

Mourinho förklarar att det är en dokumentär om hans karriär och han hävdar att den kommer till streamingtjänsten redan på torsdag. Någon sådan information finns dock inte på Netflix i dagsläget, så det är oklart om premiärdagen som han nämner är korrekt.

Om inte Netflix överraskar oss kan det hända att vi får vänta ett tag till innan den når svenska marknaden.

Det väntar i den nya dokumentären

José Mourinho berättar också under presskonferensen att mycket av innehållet kommer att relatera till hans vara eller icke vara som Romas tränare. Han säger att unika uppgifter kommer att avslöjas i dokumentären, och avslöjar bland annat att en klubb försökte snärja honom innan han hade hunnit skriva på för Roma, men att han avböjde.

Mästertränaren menar också att han inte enbart kommer att framställas i positivt dager i dokumentären.

– När dokumentären kommer ut kommer alla att kalla mig för en komplett idiot.

Det är inte första gången José Mourinho är med i en stor fotbollsdokumentär. Han var även ett huvudfokus i All or Nothing: Tottenham Hotspur (2020) under sin tid som tränare för Londonklubben Tottenham Hotspur.

Filmtopp uppdaterar dig med ny information om den kommande José Mourinho-dokumentären så fort vi vet mer.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL