Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Midnight Mass säsong 2 – detta vet vi

Midnight Mass säsong 2 – detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
28 september 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
28 september 2021

Midnight Mass – kommer det en andra säsong?

"Midnight Mass" är den senaste i raden av kusliga Netflix-produktioner. Det är utöver det en av flera projekt på streamingtjänsten som skapats av Mike Flanagan. Giftermålet mellan Netflix och Flanagan har sannerligen varit framgångsrikt – men innebär det att vi får se mer av "Midnight Mass"?

"Midnight Mass" är den nya skräckserien på Netflix som har skapats av Mike Flanagan. Serien handlar om ett samhälle på en isolerad ö, vars präst är iväg på en pilgrimsfärd. En dag dyker en ny, ung och karismatisk präst upp i predikstolen. Efter hans ankomst till ön börjar mystiska saker – både skrämmande och mirakulösa – att hända.

I den populära serien ser vi skådespelare som Hamish Linklater, Zach Gilford, Kate Siegel m.fl. Tidigare har Flanagan gjort bland annat Gerald's Game och The Haunting of Hill House på Netflix.

Filmtopp har grävt i frågan om det blir en säsong 2 av "Midnight Mass" eller inte.

LÄS OCKSÅ: Recension: Midnight Mass (säsong 1)

När kommer Midnight Mass säsong 2?

Är du en av dem som inte kan få nog av Midnight Mass bör du vara beredd på dåliga nyheter. Serien är nämligen framtagen som en miniserie, vilket innebär att det sannolikt inte blir någon andra säsong av serien. De sju avsnitt som finns på Netflix är till synes det enda vi kommer att få avnjuta när det kommer till Midnight Mass.

Med detta sagt kan vad som helst hända, så som dagens landskap för serier ser ut. Nedlagda serier blir upplockade på nya plattformar, miniserier får uppföljande säsonger etc. Att helt och hållet avvisa tanken på att det skulle kunna komma en säsong 2 av serien är med andra ord en gnutta dumdristigt.

Dessutom, även om det inte skulle bli en direkt fortsättning på Midnight Mass, så finns möjligheten alltid att det dyker upp spin-offs eller dylikt. Blir serien populär nog kommer det garanterat att finnas någon bakom kulisserna som åtminstone försöker att blåsa ytterligare liv i den. Det är ju som bekant hur många som ser en serie som vanligtvis styr över dess framtid.

Till dig som drömmer om en andra säsong av "Midnight Mass" säger vi därför: räkna inte med fler avsnitt, men sluta inte nödvändigtvis att hoppas helt och hållet.

LÄS OCKSÅ: Bästa serierna på Netflix 2021

NÄSTA ARTIKEL