Mats Strandbergs bästsäljare Konferensen blir Netflixfilm

Mats Strandbergs bästsäljare Konferensen blir Netflixfilm

  • Netflix
Moa  Andersson
Uppdaterad 20 mars 2024 kl. 15:03 | Publicerad 01 februari 2023 kl. 09:02

Blodiga komedin Konferensen filmatiseras på Netflix 2023

Den svenska filmen Konferensen är en blodig komedi baserad på romanen med samma namn av Mats Strandberg. Filmen kommer ha global premiär på Netflix under 2023.

I ett pressmeddelande får vi idag veta att Mats Strandbergs bästsäljare Konferensen, som publicerades 2021, blir film på Netflix. I huvudrollerna har vi Adam Lundgren, Katia Winter och Eva Melander. Den svenska filmen Konferensen förväntas vara en blodig komedi med regi av Patrik Eklund

Konferensen produceras av SF Studios och Strandberg är en av Sveriges mest profilerade författare inom skräckgenren. Hans böcker har publicerats i över 30 länder och han är exekutiv producent för filmen.

Konferensen Netflix
Adam Lundgren, Katia Winter och Eva Melander. Foto: SF Studios.

Det här är Konferensen

Konferensen handlar om en grupp kommunanställda som deltar i en konferens med fokus på teambuilding. Konferensen förvandlas snart till en mardröm när rykten om korruption börjar sprida sig och påverka arbetsmiljön. Samtidigt börjar en mystisk figur jaga och döda deltagarna, en efter en, i denna blodiga komedi med varma och humoristiska karaktärer. 

Mats Strandbergs unika bok blir film

– Jag har haft så roligt i jobbet som exekutiv producent. Vi har haft väldigt mycket bättre stämning på våra möten än karaktärerna i Konferensen, säger Mats Strandberg.

Han förklarar vidare att Thomas Moldestad och Patrik Eklund har gjort ett otroligt jobb med att fånga, inte bara blodet och spänningen, utan också humorn och det vardagliga och taffligt småsorgliga som bara kan utspela sig på en svensk konferens. Skådespelarensemblen är bättre än han hade kunnat drömma om.

– Det är en ära att få filmatisera Konferensen tillsammans med SF Studios och Netflix. Med Mats Strandbergs unika bok som förlaga och en fenomenal ensemble har den här filmen alla förutsättningar att bli en framtida klassiker. En väldigt blodig, underhållande och gripande historia om den offentliga sektorns osjungna antihjältar, säger Patrik Eklund.

Baserad på: Boken Konferensen av Mats Strandberg
Regissör: Patrik Eklund
Skådespelare: Katia Winter, Adam Lundgren, Eva Melander m.fl.
Manusförfattare: Thomas Moldestad
Produktionsbolag: SF Studios
Producent: Ina Sohlberg, SF Studios

"Konferensen" har internationel premiär på Netflix 2023. 

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL