Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Maid på väg att slå rekord på Netflix

Maid på väg att slå rekord på Netflix

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
20 oktober 2021
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
20 oktober 2021

The Queen's Gambit kan snart få se sig besegrad

Netflix senaste serier fortsätter att slå rekord på streamingtjänsten. Efter "Squid Games" extrema framgångar är det dags för "Maid" att skriva in sitt namn i Netflix historieböcker.

Det har nog undgått få att Squid Game gjort succé på Netflix under sin första tid på streamingtjänsten. Under sina första fyra veckor sågs den koreanska serien av hela 142 miljoner hushåll, enligt Netflix. Det innebär att det tidigare rekordet på 82 miljoner, som Bridgerton hade, fullständigt krossades.

LÄS OCKSÅ: Recension: Maid (säsong 1)

Succéerna för några av Netflix senaste serier slutar dock inte där. Nu har streamingtjänsten meddelat att miniserien Maid, med Margaret Qualley i huvudrollen, är på god väg att bli deras mest populära miniserier någonsin, baserat på dess första fyra veckor på plattformen. 

Enligt Deadline meddelar Netflix att Maid kommer att ha setts av omkring 67 miljoner hushåll under sin öppningsperiod. Med de siffrorna kommer Maid att överträffa tokhyllade miniserien The Queen's Gambit, som sågs av 62 miljoner under sina första 28 dagar på streamingtjänsten. Det motsvarar dessutom den fjärde starkaste öppningen bland alla serier på Netflix (delat med Sex/Life säsong 1 och Stranger Things säsong 3).

"Maid" är baserad på Stephanie Lands bästsäljande självbiografi Maid: Hard Word, Low Pay and a Mother's Will to Survive och har skapats av Molly Smith Metzler. Margot Robbie är en av seriens producenter.

LÄS OCKSÅ: 10 tips på miniserier

En intressant observation är att Netflix kan ha avslöjat framtiden för Squid Game när de presenterade framgångarna för Maid. Att Maid är på väg att bli den mest sedda miniserien någonsin kan antyda att det finns planer på fler Squid Game-avsnitt.

NÄSTA ARTIKEL