Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
En andra säsong av Squid Game bekräftad?

En andra säsong av Squid Game bekräftad?

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
20 oktober 2021
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
20 oktober 2021

Netflix kan ha avslöjat Squids Games framtid

Få har nog missat fenomenet "Squid Game". Den koreanska Netflix-serien har blivit en global dundersuccé och har stått för de starkaste öppningsveckorna på streamingtjänsten någonsin. Nu ser Netflix ut att ha hintat om en fortsättning för serien (kanske av misstag).

"Squid Game" slog ned som en blixt från klar himmel på Netflix. Den koreanska serien är streamingtjänstens största succé någonsin, och det med råge. Under sina första 28 dagar på streamingplattformen sågs serien av ofattbara 142 miljoner hushåll. Det är en total överkörning av Bridgertons tidigare rekord på 82 miljoner.

Serien har med andra ord varit en gigantisk framgång för Netflix, men trots det har det varit väldigt tyst om dess framtid. Nu ser det dock ut som om streamingtjänsten kan ha hintat om att det finns planer på att förnya Squid Game med fler säsonger.

Under tisdagen presenterade Netflix nya statistik och meddelade då att Maid är på väg mot 67 miljoner tittare under sina första 28 dagar på streamingtjänsten, vilket enligt Netflix skulle göra den till deras mest sedda miniserie någonsin (före The Queen's Gambit med 62 miljoner). 

LÄS OCKSÅ: Maid på väg att slå rekord på Netflix

Nyckelordet här är "miniserie". Det kan mycket väl vara så att Squid Games framtid fortfarande inte är bestämd, men att så distinkt placera Squid Game och Maid i varsina fack kan också tolkas som en tydlig markering. Att Netflix aktivt väljer att inte kategorisera Squid Game som en miniserie kan med andra ord ses som en hint om att streamingtjänsten har konkreta planer på en fortsättning för serien.

Kan det vara så att Netflix har avslöjat "Squid Games" framtid av misstag?

LÄS OCKSÅ: 10 tips på miniserier

NÄSTA ARTIKEL