Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Lucifer (säsong 5A)

Lucifer säsong 6 – då kan vi förvänta oss se den

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
31 augusti 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
31 augusti 2020

Tom Ellis uppdaterar fansen.

Många var vi som bingeade den första halvan av säsong 5 när serien "Lucifer" kom tillbaka på Netflix med nya avsnitt. När kan vi förvänta oss att se nästa halva, för att inte nämna säsong 6?

Lucifer
Foto: Netflix.

Det dröjde mer än ett år mellan den fjärde och femte säsongen av "Lucifer". Netflix kände sig förmodligen illa tvungna att släppa den första halvan av säsong 5 som var inspelad innan coronapandemin. Efter en stark inledning som bemötts av positiv kritik vill fansen ha mer. 

Redan efter den tredje säsongen ville Fox som då hade rättigheterna lägga ner serien – men sedan den togs över av Netflix har tittarsiffrorna fått sig en rejäls skjuts uppåt. Idag är Lucifer, som följer den brottslösande djävulen i Los Angeles, omåttligt populär och inne på sin femte säsong.

Så när kan vi räkna med att nya avsnitt släpps?

Under en pratstund med podcasten Planet Radio i dagarna berättade huvudrollsinnehavaren Tom Ellis att man fortfarande har kvar att spela in slutet på den nuvarande säsongen. Ellis menar att han inte vet när vi kommer att kunna se fortsättningen, men att den borde kunna släppas vid julen, alternativt i början på nästa år. 

– Vi kommer att börja med slutet på säsong 5 och därefter dyka rakt in i nästa, säger Ellis.

Stämmer Ellis inspelningsprognos ser fansen inte ut att behöva vänta i ett helt år mellan säsong 5B och säsong 6 av Lucifer. Istället kan vi räkna med att den sjätte säsongen landar hösten 2021.

UPPDATERING: Den sjätte och "sista" säsongen av Lucifer släpps den 10 september 2021.

"Lucifer" säsong 6 förväntas bli seriens allra sista.

Relaterad läsning:

Recension – Lucifer (säsong 5A)

NÄSTA ARTIKEL