Kombattanterna säsong 2 – detta vet vi

Kombattanterna säsong 2 – detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
Uppdaterad 25 januari 2023 kl. 11:01 | Publicerad 20 januari 2023 kl. 12:01
ANNONS
ANNONS

Blir det en Women at War säsong 2?

"Women at War", med den svenska titeln "Kombattanterna", är ett historiskt krigsdrama på Netflix som har överraskat många positivt. Samtidigt som serien har seglat upp som en av de mest sedda i Sverige i början av 2023 är det alltfler som frågar sig om en säsong 2 av serien väntar på oss längre fram.

I skrivande stund är det en fransk serie som är den mest sedda i Sverige. Kombattanterna ("Women at War" på engelska) har växt fram som en aningen oväntat favorit på streamingtjänsten i början av 2023, efter att de flesta redan hunnit avverka tidigare framgångar som Wednesday, Ginny & Georgia säsong 2 och Emily in Paris säsong 3.

Kombattanterna utspelar sig i Frankrike 1914, där fyra kvinnors öden korsas i samband med att männen i landet skickas till fronten för att kriga och de måste hantera utmaningarna som uppenbarar sig på hemmaplan. I handlingarnas centrum hittar vi sexarbetaren Marguerite, Caroline som plötsligt står som chef för den familjeägda fabriken, klostermatriarken Agnès och den feministiska sjuksköterskan Suzanne.

Serien är skapad av Cécile Lorne och hade ursprungligen premiär i Frankrike under 2022, men lanserades i Sverige och på många andra marknader som ett original på Netflix i början av 2023.

I de fyra huvudrollerna ser vi Audrey Fleurot, Julie De Bona, Camille Lou och Sofia Essaïdi.

När kommer Kombattanterna säsong 2?

Kombattanterna/Women at War har som sagt blivit en favorit hos en stor mängd svenska Netflix-användare. Säsongen som finns att streama består av totalt åtta avsnitt på omkring 50 minuter vardera, och har man hunnit beta av dem alla är den naturliga frågan givetvis om det även kommer att dyka upp en säsong 2 av Kombattanterna.

För den som hade hoppats på fler avsnitt av Women at War framöver har vi dessvärre dåliga nyheter – serien är skapad som en miniserie och har med andra ord gått i mål med sin första och enda säsong. Det lilla hopp som finns om en säsong 2 grundar sig egentligen i att serien lanserats som ett Netflix-original på flera håll. Skulle seriens popularitet fortsätta att öka finns det en viss chans att Netflix ser ett värde i att skjuta in mer pengar i projektet för att hålla serien vid liv (det händer ju trots allt med miniserier titt som tätt).

Med det sagt har serien inte nått den status (åtminstone inte ännu), vilket gör att ytterst lite pekar på att ytterligare säsonger skulle kunna få grönt ljus.

Skulle något förändras kommer Filmtopp att uppdatera dig med det allra senaste.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL