Kolla in trailern till Barracuda Queens – Netflix kommande svenska serie

Kolla in trailern till Barracuda Queens – Netflix kommande svenska serie

  • Netflix
Filmtopp
27 april 2023 kl. 15:04
ANNONS
ANNONS

Girl-power-eran skildras i ny serie på Netflix

Netflix har släppt ett premiärdatum och en trailer till "Barracuda Queens" – deras kommande svenska seriesatsning som utspelar sig i mitten på 90-talet.

Barracuda Queens
Foto: Ulrika Malm / Netflix.

Detta är Barracuda Queens

Året är 1995 och den ikoniska ”girl-power-eran” har precis börjat. Lollo (Alva Bratt), Klara (Tindra Monsen), Frida (Sandra Zubovic) och Mia (Tea Stjärne) är fyra privilegierade tjejer från Djursholm som kallar sig för ”Barracuda Queens” från sina festdagar på stranden Barracuda. Efter att ha dragit på sig en enorm festnota gör tjejerna i ren desperation upp en vårdslös plan – att råna sin nya granne Aminas (Sarah Gustafsson) hus.

Saker och ting går dock inte som planerat, men Amina är lyckligtvis mer intresserad av att bli en del av gänget än att anmäla dem till polisen. Tillsammans fortsätter tjejerna att göra allt fler inbrott, där de riktar in sig på sina outhärdliga och rika grannar. Om dagarna är de högpresterande studenter och döttrar, men på nätterna är de hänsynslösa tjuvar – som söker spänning, frigörelse och hämnd på män som behandlat dem illa. Och ingen kommer någonsin misstänka dem... eller?

Då har Barracuda Queens premiär på Netflix

I samband med att Netflix har släppt en officiell trailer till serier, har streamingtjänsten också annonserat ett premiärdatum. Den kommande dramaserien blir tillgänglig att streama på Netflix den 5 juni 2023.

Utöver redan nämnda skådespelare medverkar även Izabella Scorupco, Carsten Björnlund, Max Ulveson, Johannes Kuhnke och Mirja Turestedt m.fl. i serien.

Serien bygger på ett koncept av Camilla Ahlgren, Frida Asp och Fatima Varhos. Camilla Ahlgren är också seriens huvudförfattare, med Sofie Forman, Tove Forsman och Veronica Zacco som avsnittsförfattare. Ragna Jorming står för regi.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL