Kejsarinnan säsong 2 – Blir det någon fortsättning?

Kejsarinnan säsong 2 – Blir det någon fortsättning?

  • Netflix
Filmtopp
Uppdaterad kl. 13:10 | Publicerad 04 oktober 2022 kl. 11:10

Det tyska dramat har god potential

Nyligen släpptes "Kejsarinnan" på Netflix, som tillhör streamingtjänstens mer framgångsrika tyska produktioner. Nu undrar många om vi kommer att få se "Kejsarinnan" säsong 2 eller inte.

Med jämna mellanrum händer det att Netflix levererar internationella titlar som ändå lyckas få ett globalt genomslag. Det mest självklara exemplet är givetvis det koreanska fenomenet Squid Game, men även här i Sverige har vi haft enorma framgångar med Young Royals och Snabba Cash. Den sistnämnda serien kallade exempelvis Ricky Gervais för den bästa han någonsin sett.

Även om Tyskland har en spännande filmtradition som sträcker sig enda tillbaka till stumfilmens anor, har de inte haft så många publikfavoriter på sistone. Biofilmen Min pappa Toni Erdmann blev förvisso en sensation och likaså har Netflix-serien Dark hittat en hängiven fanskara världen över – och nu är det dags igen.

Kejsarinnan säsong 2 – Blir det någon fortsättning?
"Kejsarinnan". Foto: Netflix.

Kejsarinnan säsong 2 har goda förutsättningar

Nyligen hade Kejsarinnan (org. titel "Die Kaiserin") premiär på streamingtjänsten och reaktionerna har inte låtit vänta på sig. I skrivande stund är den tjänstens tredje mest populära just nu och många är nyfikna på om Kesarinnan säsong 2 blir verklighet.

Om vi tar den goda nyheten först så har inte Netflix aktivt sagt att Kejsarinnan ska bli någon miniserie, tyvärr har de inte heller gått ut med något konkret om några ytterligare avsnitt ännu. Att göra historiska dramer är många gånger påkostat och denna, som utspelas under mitten av 1800-talet i det Österrikiska kejsardömet, lär ha kostat en hel del.

Detta innebär också att Netflix just nu håller på att analysera produktionskostnad kontra intresse. Att serien har blivit en framgång talar därför för en uppföljares favör – men något definitivt besked kan vi inte förvänta oss förrän om några veckor.

Vår gissning är att Kejsarinnan säsong 2 kommer att bli verklighet och att vi kan ta del av sex stycken nya avsnitt om ungefär ett år.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL