Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Kastanjemannen säsong 2 – detta vet vi

Kastanjemannen säsong 2 – detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
29 september 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
29 september 2021

Återvänder danska Kastanjemannen med en andra säsong?

"Kastanjemannen" är Netflix mörka, mystiska kriminaldrama som tagits fram i vårt grannland Danmark och det är många som har fattat tycke för serien. Filmtopp undersökt om det kommer någon uppföljande säsong till serien. Detta är vad vi vet...

"Kastanjemannen" har landat på Netflix med dunder och brak. Den danska serien är riktigt, riktigt bra och har lyckats göra en adaptation av Søren Sveistrups roman som är ett gastkramande, mörkt och spännande kriminaldrama.

Det här är en serie är verkligen Nordic Noir i sitt esse.

Serien tar vid när en kvinnan hittas lemlästad och mördad på en lekplats. På brottsplatsen återfinns också en kastanjegubbe – ett objekt som poliserna känner igen från ett mord från flera årtionden tidigare. Det dröjer inte länge innan de små kastanjeskapelser börjar dyka upp i samband med fler mord, och med det är mysteriet i full gång.

LÄS OCKSÅ: Recension: Kastanjemannen (säsong 1)

När kommer Kastanjemannen säsong 2?

I skrivande stund har Netflix inte bekräftat att det blir en säsong 2 av Kastanjemannen, men det finns med det sagt en del saker som pekar på att det mycket väl kan bli en fortsättning. Den senaste tiden har streamingjätten satsat stort på nordiska produktioner och med tanke på att Kastanjemannen känns som en av deras starkare serier som kommit ut ur norra Europa så skulle det förvåna oss om det inte blir en andra säsong.

När det väl kommer till kritan är det hur många som tittar på en serie som tenderar att avgöra om fler avsnitt beställs eller inte. Vi tror inte att den biten kommer att bli något problem för Kastanjemannen med sin potential att bli en riktig tittarfavorit. 

Skulle det bli så att Netflix beställer en säsong 2 av Kastanjemannen kan vi bara gissa om när den kan tänkas ha premiär. Det varierar en hel del, men Netflix brukar lansera säsonger med ungefär ett års mellanrum och blir det fallet även för Kastanjemannen så kan vi vänta oss en premiär någon gång under den andra halvan av 2022.

Filmtopp uppdaterar dig med ny information så fort vi vet mer.

LÄS OCKSÅ: De bästa serierna på Netflix

NÄSTA ARTIKEL