Recension: Irish Wish (2024) – bottennapp för Lindsey Lohans nya film

Recension: Irish Wish (2024) – bottennapp för Lindsay Lohans nya film

 • 1 tim 33 min
 • Netflix
Nathalie Leth
15 mars 2024 kl. 20:03

Irish Wish är "en billig Wish-version" av en romcom

Filmtopps Nathalie Leth gav Lindsay Lohans nya Netflix-film "Irish Wish" en chans – det önskar hon att hon inte hade gjort.

 • Regi:
  Janeen Damian
 • Manus:
  Kirsten Hansen
 • I rollerna:
  Lindsay Lohan, Ed Speleers, Alexander Vlahos, Ayesha Curry m.fl.

Lindsay Lohan är tillbaka med en ny romcom på Netflix. Senast kunde vi se henne fira jul och i dag är hon med oss för att fira Saint Patricks day med en grön och skön pussrulle. Som titeln antyder befinner hon sig på Irland där hon önskar sig att mannen hennes hjärta klämtar för ska gifta sig med henne istället för hennes bästa vän.

Blir hennes önskan så som hon hoppas?

"Inget mer än en billig Wish-version"

Precis som det gamla ordspråket, ”var försiktig med vad du önskar dig”, så känner jag att jag borde tänkt en gång extra när jag önskade mig en ny renässans av romcoms, en genre som jag länge trodde var utdöd men som blåst till liv igen under senare år. Irish Wish är nämligen inget mer än en billig Wish-version av vad jag tyckte såg trevligt ut på pappret.

Recension: Irish Wish (2024) – bottennapp för Lindsey Lohans nya film
Foto: Netflix.

Jag är inte den som är den. Jag har aldrig sett mig som särskilt pretentiös eller som någon finsmakare på något sätt. Men när filmen inleds med ett ögonrullande slapstick-skämt från tidigt 00-tal så ringer det varningsklockor i mig. När Lohans ”fairy godmother” till slut uppenbarar sig känner jag att jag borde ha sprungit åt andra hållet medan jag fortfarande kunde.

Hela scenen då hennes önskan teatraliskt går i uppfyllelse är så urbota fånig att det irländska gröna är färgen jag får i mitt ansikte av illamående.

Träig och smaklös

Bortsett från att humorn är så fruktansvärt träig så är manuset minst lika smaklöst. Jag hade antagligen kunnat stänga av filmen efter 20 minuter och vetat exakt lika mycket om den som om jag hade sett den fram till slutet eftersom det är så förbaskat förutsägbart.

Troligtvis är den enda personen som hade uppskattat den här storyn en ung tösabit vars sinnen aldrig har upplevt en romantisk komedi i hela sitt korta liv. Lite som när jag som ung såg Only You med Robert Downey Jr. och Marisa Tomei och kände mig så berörd att jag grät.

Vill du ha en fenomenal fredag så köp pizza istället för Guinness och kolla på "Sharknado" eller nåt istället, då får du iallafall något med betydligt högre kvalitet. "Irish Wish" finns nu att streama på Netflix.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL