Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Inventing Anna säsong 2 – Detta vet vi

Inventing Anna säsong 2 – Detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 februari 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 februari 2022

Därför är fortsättningen osannolik

Nyss hade Shonda Rhimes senaste TV-serie "Inventing Anna" premiär på Netflix. Blixtsnabbt och föga förvånande har den letat sig upp på Netflix topp 10. Trots detta är det inte särskilt troligt att vi får se "Inventing Anna" säsong 2.

Med serier som Grey's Anatomy, Bridgerton och How to Get Away with Murder i bagaget är det väl ingen som är förvånad över att det har gått bra för Shonda Rhimes senaste tillskott på Nettan. Inventing Anna, som berättar den verkliga historien om Anna Sorokin som svindlade till sig 22 miljoner dollar, har seglat rakt upp i toppskiktet bland streamingtjänstens mest populära serier.

Totalt släpptes nio stycken lite längre avsnitt, i vilka vi ser Julia Garner som titelpersonen. Även om kritikermottagandet har varit relativt ljummet, har stora delar av publiken snabbt låtit sig svepa den fascinerande berättelsen. Många är givetvis nyfikna på om det kommer mera.

Kan Inventing Anna säsong 2 bli en dokumentär istället?

Tyvärr är det krassa svaret att det knappast är troligt. Inventing Anna är planerad som en miniserie, vilket innebär att grundtanken hela tiden har varit att göra en säsong. Likaså finns det inte så mycket mer att berätta om Anna Sorokin. Samtidigt, man ska aldrig säga aldrig. Många miniserier har förlängts med tiden och det finns alltid olika vinklar att berätta en historia ur.

Netflix har också en förmåga att lyckas ge sina abonnenter vad de vill ha. Sett till att verklighetens Anna nyligen har släpps ut ur fängelset, kan det kanske vara läge för streamingtjänsten att satsa på en dokumentär istället. En true crime om vad som verkligen skedde.

Att Inventing Anna säsong 2 blir av är med andra ord inte särskilt troligt, åtminstone inte som en dramaserie.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL