Recension: I dina händer (2024) – Tar grepp om vår samtid

I dina händer säsong 2 – ingen trolig fortsättning av miniserien

  • Netflix
Olivia Samuelsson
Uppdaterad 24 april 2024 kl. 14:04 | Publicerad 23 april 2024 kl. 15:04

Troligtvis ingen säsong 2 för Netflixs nya miniserie

Den 24 april har den första säsongen av miniserien "I dina händer" premiär på Netflix och Filmtopp har redan nu undersökt förutsättningarna för en andra säsong.

"I dina händer" handlar om tonåringarna Billy (Yasir Hassan) och Dogge (Olle Strand) som har varit oskiljaktiga sedan de var små. Men när de rekryteras av ett gäng blir de indragna i en mörk och våldsam värld, som är mer än vad de kan hantera. Serien tar upp ämnen som fattigdom, gängvåld, social utsatthet och får tittarna att fundera över vem som egentligen bär ansvaret när ett barn gör något fruktansvärt. 

Serien är baserad på Malin Persson Giolitos bok med samma namn. Producenterna bakom den nya drama och -thrillerserien är Frida Asp och Fatima Varhos som tidigare producerat den populära Netflix-serien Störst av allt (2019), som även den är baserad på en av Persson Giolitos böcker. 

Säsong 1 av "I dina händer" finns nu att streama på Netflix

I dina händer säsong 2 – ingen trolig fortsättning av miniserien
Foto: Netflix.

Ser inte troligt för I dina händer säsong 2 

Redan nu är såklart många nyfikna på om det blir en andra säsong eller inte, men i nuläget har inte Netflix inte gått ut med om det finns några framtidsplaner för serien. Det återstår nu att se hur den mottas av både tittare och kritiker. Filmtopps egna recensent Oskar Gustavsson Klingenstierna gav miniserien 3 av 5 i betyg och menar att det är en berörande serie som ligger rätt i tiden, men att den har ett berättartempo som är segt att följa. 

Det gäller dock att komma ihåg att I dina händer är en miniserie, med endast en säsong planerad från början. Den är dessutom baserad på en bok där det inte finns någon fortsättning, vilket betyder att en andra säsong i så fall skulle behöva gå utöver källmaterialet. I nuläget ser det med andra ord inte särskilt troligt ut att drama- och thrillerserien får en fortsättning. 

Filmtopp håller dig uppdaterad om framtiden för "I dina händer". 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL