Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
I dina händer – ny svensk dramaserie av Netflix

I dina händer – ny svensk dramaserie av Netflix

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
02 juni 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
02 juni 2022

"Ingen är skonad i ett samhälle där gängvåldet tar över"

I dag presenterar Netflix deras nya dramaserie "I dina händer" som är en adaption på Malin Persson Giolitos roman med samma titel. Här är allt vi vet om serien!

Netflix ger oss nu nyheten att de gör en en adaption av Malin Persson Giolitos succéroman I dina händer som gavs ut i februari. 

I dina händer – av producenter bakom flera succéer

I dina händer kommer från producentduon Frida Asp och Fatima Varhos och deras nystartade produktionsbolag Asp Varhos. De två har tidigare bland annat producerat Störst av allt, Kärlek & Anarki och Den osannolika mördaren för Netflix.

– Det ska bli otroligt roligt att fortsätta vårt långa och givande samarbete med Netflix, säger Frida Asp och Fatima Varhos.

– Netflix tar historier om unga på stort allvar och de är inte rädda för att skildra svåra ämnen. Det är därför de var mitt absoluta förstahandsval för att göra TV-serie av I dina händer och jag är så stolt för att det också kommer att bli min debut som manusförfattare, säger Malin Persson Giolito.

Detta handlar serien I dina händer om

Snö faller över en tom lekplats. En fjortonårig pojke ligger med ansiktet nedåt framför en gungställning och hans liv rinner ur honom genom ett gapande sår i huvudet. Bakom honom står hans bästa vän med en rykande pistol i handen.

När barn begår fruktansvärda brott, vem bär ansvaret? Och vad gör det med oss alla när vi tillåter oss att betrakta barn som monster? I centrum av denna hjärtslitande historia finns de förlorade barnen; de som samhället inte lyckas fånga upp innan de faller, vare sig det är till följd av försumlighet, fattigdom eller social utsatthet. De ensamstående mammorna, den engagerade lokalpolisen, ägaren av livsmedelsbutiken på torget – ingen är skonad i ett samhälle där gängvåldet tar över och barn dödar barn.

Alex Haridi, som skrivit på just Störst av allt, är huvudförfattare för I dina händer. Med sig har han debuterande Malin Persson Giolito och Amanda Högberg. Anna Zackrisson står för regin. 

Än så länge har inga skådespelare knutna till projektet presenterats. 

"I dina händer" har premiär på Netflix år 2024.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL