Hyllade Netflix-serien som tittarna vägrar att klart: ”Krossade mitt hjärta”

Hyllade Netflix-serien som tittarna vägrar att se klart: ”Krossade mitt hjärta”

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
10 juli 2024 kl. 12:05

Tokhyllad och älskad – men svårsmält

Netflix-användare har börjat lyfta fram en miniserie på plattformen som fantastisk, men väldigt svår att ta sig igenom. En av anledningarna till att den är så svår att ta sig igenom är att den smärtsamma berättelsen är verklighetsbaserad.

Netflix är en streamingtjänst som i vid utsträckning satsat på relativt lättsmälta produktioner som ska tilltala en bred målgrupp. Det betyder dock inte att dramaproduktioner av tyngre och seriösare karaktär lyser med sin frånvaro.

Den som är beredd att leta kan hitta en stor mängd filmer och serier på Netflix som är så mycket mer än bara ytlig eskapism. En sådan miniserie från 2019 blev nyligen ett hett samtalsämne på en Facebook-grupp där Netflix utbud diskuteras. Enligt tittare är serien extremt stark, men samtidigt plågsam att ta sig igenom.

Hyllade Netflix-serien som tittarna vägrar att klart: ”Krossade mitt hjärta”
Foto: Netflix.

Netflix-favoriten som krossar tittarnas hjärtan – verklighetsbaserade ”When They See Us”

En av de mest rosade serierna som någonsin släppts på Netflix är Ava DuVernays miniserie When They See Us från 2019. Det biografiska kriminaldramat följer händelserna kring gruppen individer som benämndes som "The Central Park Five", en kvintett afroamerikanska tonåringar som felaktigt anklagades för en brutal våldtäkt i Central Park, New York, i slutet på 1980-talet, och pressades till erkännanden.

Den verklighetsbaserade serien har imponerande 8,8 av 10 i betyg på IMDb och har hyllats närmast unisont av såväl tittare som kritiker.

Nyligen fick When They See Us uppmärksamhet på nytt efter att en diskussion om serien dragit igång på sociala medier, där folk tycks vara rörande överens om att serien är fantastisk men också så stark att den nästan inte går att se klart.

Diskussionen började i Facebook-gruppen Netflix Bangers, där användaren Gte Kvng Pedro gav serien högsta betyg men menar att den påverkade honom för mycket för att kunna titta på den igen. Och medhållet har inte låtit vänta på sig.

”Att få reda på att det var sant efter att ha tittat krossade mitt hjärta ännu mer”, skriver en användare. ”Mitt hjärta klarade bara av det en gång. Var tvungen att hoppa över lite”, erkänner en annan.

Kommentarsfältet kryllar av hundratals liknande inlägg från människor som blivit djupt påverkade av When They See Us.

Läs fler artiklar om filmer och serier på Netflix.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL