Hon spelar huvudrollen i Netflix långfilm Stöld

Hon spelar huvudrollen i Netflix långfilm Stöld

  • Netflix
Filmtopp
06 april 2023 kl. 11:04
ANNONS
ANNONS

Inspelningen av filmen har påbörjats i Sápmi

Netflix kommande långfilm "Stöld" har tilltänkt premiär under 2024. Nu meddelar streamingtjänsten att inspelningen i Sápmi har inletts och vem som kommer att axla huvudrollen i filmen.

Inspelningen av "Stöld" har nyligen påbörjats i Sápmi. I dag meddelar Netflix att Elin Kristina Oskal gör huvudrollen som Elsa och i andra roller syns bland andra Lars-Ánte Wasara och Martin Wallström. Filmen är regisserad av Elle Márjá Eira och har global premiär på Netflix 2024.

Stöld är baserad på den kritikerrosade romanen av den prisbelönta författaren Ann-Helén Laestadius. Filmen skildrar en ung kvinnas kamp att försvara sitt ursprung i en värld där främlingsfientlighet är på frammarsch, klimatförändringar hotar renskötseln och unga väljer att begå självmord som konsekvens av en kollektiv desperation. Men berättelsen blottlägger också de spänningar som uppstår när moderna idéer möter en traditionell kultur med djupt rotade patriarkala strukturer.

Hon spelar huvudrollen i Stöld – Netflix kommande långfilm

I rollerna syns bland andra Elin Kristina Oskal, Martin Wallström, Lars-Ánte Wasara, Ida Persson Labba, Pávva Pittja, Ingahilda Tapio, Magnus Kuhmunen, Simon Issát Marainen, Niilá Omma och Anne Lajla Westerfjell Kalstad.

Stöld blir Elin Kristina Oskals långfilmsdebut som skådespelare.

– Det är otroligt coolt att få bli bekant med filmvärlden från insidan, har alltid varit nyfiken på det. Jag är så tacksam! säger Oskal i ett pressutskick.

Filmen är regisserad av Elle Márjá Eira (The Sámi Have Rights, Ealát) och skriven av Peter Birro (Monica Z, 438 dagar).

– Vi är mitt uppe i produktionen just nu. Det har varit spännande och krävande dagar i minus 35 grader. Vi älskar snö! Jag är så imponerad och stolt över alla skådespelare och hela teamet – speciellt de samiska. Det är också otroligt fint att kunna prata mitt egna språk, det vill säga samiska, på inspelningen, uttalar sig Elle Márjá Eira.

Ann-Helén Laestadius är också knuten till projektet som exekutiv producent. Hon berättar:

– Jag var med på två inspelningsdagar i förra veckan och det var magiskt att se mina karaktärer få nytt liv, och se Elle-Márjá Eira ge regi på samiska. Då slog det mig verkligen hur samisk den här filmen blir. Jag är enormt glad över att filmen spelas in i mina hemtrakter och att det är så många samer som får chansen att bli skådespelare. Elin Kristina Oskal och Lars-Ánte Wasara är perfekta som Elsa och Mattias. De agerar med sådan värme och sårbarhet båda två, det kändes i hjärtat att se dem.”

"Stöld" har global premiär på Netflix 2024.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL