Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Formula 1: Drive to Survive säsong 5 – detta vet vi

Formula 1: Drive to Survive säsong 5 – detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
14 mars 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
14 mars 2022

Rullar Drive to Survive vidare med en femte säsong?

Netflix dokumentärserie "Formula 1: Drive to Survive" har blivit omåttligt populär under sina fyra säsonger på streamingtjänsten och kan utan tvekan klassas som en av deras mest framgångsrika någonsin inom genren. Kommer vi att få njuta av den nagelbitande dokumentärserien även i en femte säsong?

Sportdokumentärer tenderar att ha en trogen och gedigen, men begränsad, skara tittare. Individer som inte intresserar sig för sport brukar sällan bänka sig framför dokumentärerna som djupdyker i idrottsvärlden. Trots det verkar Netflix Formula 1: Drive to Survive tilltala en målgrupp som sträcker sig långt bortom motorsportsentusiaster.

Kanske är det många av F1-stjärnornas glamorösa liv bortanför banan som lockar, kanske är det farten och kanske är det att förarna tävlar med livet som insats – oavsett varför dokumentärserien resonerar med så många, så är det ett faktum att den är en stor succé. Nu har vi fått följa den händelserika serien i fyra säsonger och intresset för den tycks vara större än någonsin tidigare.

Det gör givetvis att vi blir nyfikna på om även en femte säsong kommer att dyka upp. Filmtopp har nystat i frågan.

När kommer Formula 1: Drive to Survive säsong 5?

I skrivande stund har Netflix inte förnyat Formula 1: Drive to Survive med en säsong 5 – åtminstone inte officiellt. Trots det kan vi vara tämligen säkra på att vi kommer att få följa med in bakom kulisserna under ännu en F1-säsong i framtiden. En anledning till det är att serien, som sagt, är extremt populär. Det dröjde inte länge efter den fjärde säsongens premiär i mars innan den hade letat sig i på topp 10-listan över de mest sedda produktionerna på flera marknader.

En andra anledning, och kanske den främsta, är att det kommit rapporter om att inspelningen av den femte säsongen redan påbörjats. Dels har seriens producenter talat öppet om att samtal om en ny säsong pågår med Netflix och under försäsongen till årets F1-säsong har det kommit obekräftade uppgifter om att Netflix varit på plats.

Alla tecken pekar alltså på att vi kan vänta oss ännu en säsong av Drive to Survive och logiskt är att den i så fall kommer att ha premiär tidigt på våren 2023.

MER LÄSNING:

NÄSTA ARTIKEL