Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Final Space säsong 4 – detta vet vi

Final Space säsong 4 – detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
15 september 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
15 september 2021

Får vi fler säsonger av Final Space?

Den älskvärda animerade serien "Final Space" har samlat på sig en gedigen skara fans – som alla undrar om det även kommer att komma en fjärde säsong av serien. Filmtopp försöker reda ut de många turerna kring seriens framtid.

Den tredje säsongen av Final Space, den skruvade animerade serien som sylvasst balanserar djupa känslor med rent trams, har landat på Netflix. I serien får vi följa klumpiga Gary Goodspeed och hans planetförgörare till sidekick, Mooncake, på deras äventyr i rymden.

Final Space lanserades på Netflix i Sverige som en av streamingtjänstens originalserier, men faktum är att serien inte tillhör Netflix helt och hållet. I USA har Final Space exempelvis inte visats alls på Netflix, utan på TBS, Adult Swim och till och med HBO Max. Netflix är inte heller är inte heller producent av serien och distributionsrättigheterna ägs av Warner Bros. Detta har bland annat inneburit att den omtyckta serien kom till den amerikanska marknaden redan under våren 2021 – och det har också spelat en avgörande roll för seriens framtid.

Filmtopp har tagit reda på hur det står till med en eventuell fortsättning av serien.

Final Space säsong 3 – kommer det en säsong 4?
Foto: Netflix.

LÄS OCKSÅ: 6 sevärda animerade vuxenserier

Det blir ingen säsong 4 av Final Space – eller?

Turerna kring Final Space vara eller icke vara har varit många den senaste tiden. Serien såg till en början ut att vara garanterad en säsong 4, men sedan dess har saker och ting ändrats. Fans av serien får nu vara beredda på att den tredje säsongen av serien är den sista. Detta bekräftade nämligen skaparen Olan Rogers på sin Youtube-kanal den 10 september 2021.

Enligt Rogers ska en av anledningarna till att serien blev nedlagd efter den tredje säsongen bero vad som ser ut att bli en sammanslagning av Discovery och WarnerMedia.

Allt hopp är dock inte ute för den som drömmer om en säsong 4 av Final Space. I dessa tider är det inte ovanligt att serier får nya hem efter att de blir nedlagda och det skulle mycket väl kunna hända Final Space om påtryckningen från fans är tillräckligt stor. I sin Youtube-video kan Rogers dessutom Rogers själv inte låta bli att säga att det här är slutet för serien, utan att lägga till ett "åtminstone för stunden".

Det låter med andra ord på Rogers som om han i alla fall är öppen för en fortsättning om den möjligheten uppenbarar sig. Den som har sett färdig säsong tre vet också att det finns fler saker att utforska.

Låt oss hålla tummarna för att det här inte är slutet för "Final Space" – även om det onekligen ser ut så just nu.

LÄS OCKSÅ: Bästa serierna på Netflix

NÄSTA ARTIKEL