Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Fares Fares regisserar Netflixfilmen A Day and a Half

Fares Fares regisserar Netflixfilmen "A Day and a Half"

  • Netflix
Aliah Liebst | Nyhet
20 maj 2022
Aliah Liebst | Nyhet
20 maj 2022

Fares Fares regisserar thriller för Netflix

Känd från bland annat "Chernobyl" och "Westworld" kommer nu Fares Fares att regissera en ny svensk thrillerfilm för Netflix. Med sig på färden har han Alexei Manvelov och Alma Pöysti.

I dag gick Netflix ut med nyheten att en ny svensk film vid namn A Day and a Half är i görningen. Filmen ska regisseras av ingen mindre än Fares Fares som också kommer att skådespela i filmen tillsammans med bland andra Alexei Manvelov (Chernobyl) och Alma Pöysti (Tove). 

Filmen kommer att handla om Artan (Manvelov) som, för att kunna återförenas med sin dotter, tar sin exfru Louise (Pöysti) som gisslan och ger sig ut på en spännande och känsloladdad roadtrip med henne och polisen Lukas (Fares Fares). Resan tar dem genom landsbygden i Sverige under en varm sommar, allt samtidigt som de har polisen hack i häl.

A day and a half
Fares Fares, Alma Pöysti och Alexei Manvelov. Foto: Netflix

Fares Fares regisserar

Fares har tidigare skådespelat i bland annat HBO-serierna Chernobyl och Westworld. Om det nya projektet säger Fares att:

– Jag ser verkligen fram emot att den här historien ska utvecklas på skärmen och känner mig privilegierad att ha några av de bästa skådespelarna och teamet ombord för att få det att hända. 

Fares kommer också att skriva manuset till filmen tillsammans med Peter Smirnakos. Exekutiv producent är Johan Hedman, Christina Legkova och Hanna Lundmark producerar. 

"Hedrade att Netflix kommer vara hem för den första filmen regisserad av Fares Fares"

Claire Willats, som är nordisk filmdirektör för Netflix har uttalat sig om projektet: 

– Vi är hedrade över att Netflix kommer att vara hemmet för den första filmen regisserad av Fares Fares och är glada över att arbeta med ett så talangfullt team bakom och framför kameran. A Day and a Half är i huvudsak en intim berättelse om förlust, lögner, svek, kärlek, fördomar och familj - förpackad i ett spänt thrillerformat.

Filmen är inspirerad av verkliga händelser och kommer att börja spelas in i Sverige nu i maj. Filmen kommer att ha global premiär på Netflix 2023.

Mer läsning: 

NÄSTA ARTIKEL