Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
England bojkottar Squid Game

England bojkottar Squid Game

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
18 oktober 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
18 oktober 2021

Vill stoppa våldsamma barnlekar

Netflix hetaste produktion just nu, Squid Game, har tagit världen med storm. Senaste rubriken kring serien är att den inspirerar barn i England till att leka våldsamt, vilket lett till att myndigheten nu tar avstånd från den.

MER LÄSNING: 5 serier för dig som älskar Squid Game

Det är inte utan kontroverser som Battle Royal-serien Squid Game seglat upp som den mest sedda någonsin på Netflix. För inte så länge sedan tvingades streamingtjänsten klippa bort en scen som direkt påverkat en privatperson, och idag kan vi rapportera att den engelska myndigheten nu uppmanar föräldrar att hålla sina barn borta från Squid Game.

Anledningen att föräldrar ombes att dölja serien från de små i hemmet beror på att flera kopierat dess våldsamma lekar. Det rör sig om kommunen Bedfordshire vars skyddsteam är det som varnar föräldrarna. Den mest populära leken i fråga uppges vara "red light, green light" där deltagarna ska nå en mållinje, men så fort spelmästaren vänder blicken mot dem måste de stå helt stilla. Enligt uppgifter från The Guardian har barnen gett brutala straff till lekens förlorare.

Att "Squid Game" har femtonårsgräns på Netflix hindrar inte barnen från att komma i kontakt med serien, som är populär på Youtube och TikTok.

NÄSTA ARTIKEL