Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Emily in Paris upprör den ukrainske kulturministern

Emily in Paris upprör den ukrainske kulturministern

  • Netflix
Carl-Christian Frunck | Nyhet
04 januari 2022
Carl-Christian Frunck | Nyhet
04 januari 2022

Serien anklagas återigen för att vara stereotypisk

Efter den andra säsongen av Netflix-serien "Emily in Paris" anklagas den ännu en gång för att använda sig av stereotyper. Denna gången har det rörts upp känslor i Ukraina. Orsaken till anklagelserna är rollfiguren Petra i Netflix succéserie.

LÄS OCKSÅ:

Det är inte första gången som Emily in Paris har hamnat i blåsväder. Redan under den första säsongen upprördes Frankrike för att upphovspersoner bakom serien har framställt fransmän som en samling baguetteätande, kedjerökande och otrogna människor – i ett Paris som varken har ett fungerande el- eller avloppssystem.

Till den andra säsongen kritiseras serien på nytt. Men denna gången är det Ukrainas kulturminister, Oleksandr Tkatjenko, som riktar kritik mot Netflix-serien. I ett inlägg på appen Telegram skriver kulturministern att den nya rollkaraktären Petra, spelad av Daria Panchenko, är ett stereotypiskt person, skriver The Guardian

– Serien visar en oacceptabel och förolämpande karikatyrbild av en ukrainsk kvinna. Är det så man ser på en ukrainare utomlands?" skriver Oleksandr Tkatjenko i inlägget.

Vidare skriver kulturministern att den nya rollkaraktären Petra är en snattare som har urusel klädsmak och är livrädd för att deporteras. 

Seriens producent och huvudrollsinnehavaren Lily Collins avvisar kritiken och säger att den andra säsongen av Emily in Paris har strävat efter att vara mer inkluderande. Trots kritiken har serien blivit populär och befinner sig för närvarande bland Netflix topp 10-serier som streamas mest.

NÄSTA ARTIKEL