Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Emily in Paris säsong 2

Emily in Paris (säsong 2)

  • 10 x 30 min
  • Drama, Komedi
  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Recension
21 december 2021
Filmtopp
Filmtopp | Recension
21 december 2021

En behaglig flykt till ”Emily in Paris”

Det kan ibland vara skönt med en serie som inte krånglar till det i onödan, i alla fall inte mer än vad som behövs för att berätta en modern romcom-klassiker i Paris.

  • Skapare:
    Darren Star
I
  • I rollerna:
    Lily Collins, Ashley Park, Philippine Leroy-Beaulieu, Lucas Bravo m.fl.

Den första säsongen av Emily in Paris blev plötsligt mer eller mindre en världssuccé och en av förra höstens mest populära serier hos Netflix. Framgångar blev möjligtvis lite oproportionerligt stora ”tack vare” pandemin och att folk inte hade kunnat resa runt på semester — eller knappt ens varit utanför sina hem i många delar av världen. Så när Emily skickades iväg till Paris för att jobba med PR åt modebolag och olika lyxmärken, utan att kunna franska… ja, det här var utan tvekan en tv-serie som kom helt rätt i tiden.

Missförstå mig inte. Det finns verkligen inget större fel på den första säsongen av Emily in Paris — och om du verkligen gillade den, så kommer du garanterat att uppskatta fortsättningen på berättelsen. Det är fortfarande en väldigt behaglig verklighetsflykt till ett avsevärt soligare och vackert Frankrike, ett land som dessutom gjort det olagligt att arbeta på helgerna. Liksom, det är inte särskilt svårt att drömma sig bort.

Men det här är trots allt även en romantisk komedi skapad av Darren Star, mannen bakom serier som Sex and the City, 90210 och Younger. Han vet uppenbarligen precis hur man gör för att få sina tv-serier att bryta igenom och bli populära — och gärna med hjälp av kärleksmässiga triangeldraman. För alla som såg den första säsongen så vet ni nog precis vad jag fiskar efter här… och den andra säsongen tar vid mer eller mindre precis där den första slutade.

Godkänt men inte mycket mer än så

Emily in Paris
Emily in Paris säsong 2. Foto: Netflix.

Triangeldramat blir däremot en aning krystat och tråkigt enligt ”mallen”, men man kommer samtidigt undan med detta genom att helt enkelt vara en riktigt behaglig och nästan kravlös tittning. För om du inte är en fena på franska så behöver man ju åtminstone vara redo att läsa undertexterna när fransmännen snackar med varandra.

Något säger mig att vi snabbt kommer att se Emily in Paris klättra upp på Netflix topp 10-listor runt om i världen, när folk som såg den första säsongen för ett år sedan ger fortsättningen en chans. Men jag skulle nog bli förvånad om lika många faktiskt väljer att se färdigt den, för i en tv-värld där det finns så otroligt många bra och starka produktioner så räcker det inte riktigt hela vägen med ”bara” en behaglig (men ändå godkänd) trea av fem.

Emily in Paris säsong 2 har premiär på Netflix den 22 december.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL