Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Dynastin säsong 5 – detta vet vi

Dynastin säsong 5 – detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
26 oktober 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
26 oktober 2021

Är det slut på Dynastin eller blir det en säsong 5?

Den populära såpan "Dynastin" (originaltitel "Dynasty") har pågått i fyra säsonger fyllda till bredden av intriger. Eftersom det är en av Netflix mer bingeanpassade serier med sina många avsnitt, är det en hel del där ute som frågat om det kommer en säsong 5 av serien. Filmtopp har undersökt saken.

Netflix "Dynastin" från 2017 är en remake på såpan med samma namn från 80-talet. Serien var en succé då, men det är även nyversionen som numera finns i fyra säsonger på Netflix.

Handlingen i serien kretsar i första hand kring de två familjerna Carrington och Colby som tar begreppet familjefejd till en ny nivå. De två familjerna slåss om kontrollen över sin förmögenhet, men de måste också kämpa för att behålla kontrollen över sina barn – vilket alla som sett serien är lättare sagt än gjort.

De fyra första säsongerna av serien består alla av 20–22 avsnitt, så det finns gott om Dynastin att titta på, men den är som sagt lätt att fastna vid och avsnitten avverkas snabbare än man tror. Är du en av alla som redan lyckats ta dig igenom samtliga avsnitt undrar du säkert om det också blir en femte säsong.

Filmtopp har svaret.

LÄS OCKSÅ: Bästa serierna på Netflix 2021

När kommer Dynastin säsong 5?

Goda nyheterDynastin kommer garanterat att återvända även med en femte säsong. Serien förnyades med en säsong 5 redan i februari, långt innan hela säsong 4 hade hunnit släppas. Än så länge finns det inte mycket exakta detaljer kring den femte säsongen, men vi kan nog räkna med att även den kommer att bestå av omkring 22 stycken avsnitt.

När säsong 5 kommer att landa på Netflix är inte heller spikat ännu. Även om serien står som en Netflix-serie på streamingtjänsten så tillhör den ursprungligen kanalen The CW i USA, och det är sannolikt där den kommer att sändas i första hand. CW har premiären för Dynastin säsong 5 på sitt vårschema och det bör innebära att vi i Sverige kommer att få tillgång till den femte säsongen någon gång runt oktober, med andra ord om cirka ett år.

LÄS OCKSÅ: Årets bästa serier

NÄSTA ARTIKEL