Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Bild på Kanye West, dokumentären om hans karriär finns nu på Netflix

Dokumentären jeen-yuhs. A Kanye trilogy – nu på Netflix

  • Netflix
Jonathan Smeds | Nyhet
16 februari 2022
Jonathan Smeds | Nyhet
16 februari 2022

En nära inblick i Kanye Wests karriär

I dag är det premiär för dokumentären om Kanye West på Netflix. Den är gjord av filmskaparna Coodie och Chike, som varit med och filmat artistens karriär i över 20 år.

Kanye West, eller "Ye" som han numera går under, brukar ofta skapa rubriker, och den senaste veckan har inte varit något undantag. Bland annat har han bråkat offentligt med både Billie Eilish och Pete Davidson. Dessutom ligger artisten i skilsmässa med Kim Kardashian, något som han skött allt annat än diskret.

Men spolar vi tillbaka bandet cirka 20 år finner vi istället en musikproducent som precis fått sitt stora break, efter att han varit med och skapat Jay-Z:s album Blueprint. Det är här filmskaparen Coodie börjar filma Kanye Wests karriär, när han försöker bli en av världens bästa rappare. Allt material som spelats in under dessa år ligger till grund för dokumentären jeen-yuhs: A Kanye Trilogy. 

Dokumentären innehåller mycket arkivmaterial som aldrig tidigare visats, så den är ett starkt tips för de som är intresserade av Kanye Wests karriär. Totallängden är fem timmar, som fördelats på tre avsnitt. Dessa kommer släppas veckovis varje onsdag.

Avsnitt ett finns nu på Netflix. 

Se trailern för dokumentären nedanför:

MER LÄSNING:

NÄSTA ARTIKEL