Dödens härskarinna – ny kriminalserie på Netflix

Dödens härskarinna – ny kriminalserie på Netflix

  • Netflix
Filmtopp
05 januari 2023 kl. 13:01

Österrikisk thrillersatsning på Netflix

Den mystiska, österrikiska kriminalthrillern "Dödens härskarinna" (originaltitel: Totenfrau) har hittat till Netflix med sin första säsong.

"Dödens härskarinna" är en ny kriminalserie från Österrike som har premiär på Netflix i dag, den 5 januari. Serien handlar om begravningsentreprenören Brunhilde Blum (Anna Maria Mühe), som har en unik talang för sitt arbete med tanke på att hon kan kommunicera med döda. Ännu viktigare blir hennes förmåga i jakten på att lösa mordet på sin make.

I takt med att hon lyfter på varje sten i sin törst efter hämnd börjar hon avslöja de mörka och fula hemligheterna som döljer sig i det lilla samhället där hon bor.

Dödens härskarinna
Foto: Netflix.

Dödens härskarinna, ("Totenfrau" på originalspråk och "Woman of the Dead" på engelska) är skapad av Barbara Stepansky och regisserad av Nicolai Rohde. I rollerna ser vi Anna Maria Mühe, Yousef 'Joe' Sweid, Luis Vorbach, Romina Küper och Gregor Bloéb m.fl.

Den första säsongen av den nya serien består av sex avsnitt på 45–50 minuter vardera. Samtliga avsnitt finns att streama på Netflix.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL