Recension: En dag (2024) – kärlekens resa genom åren

Ingen En dag säsong 2 på Netflix – favoriten får bara en säsong

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad 12 februari 2024 kl. 17:02 | Publicerad 10 februari 2024 kl. 18:02
ANNONS
ANNONS

Den nya Netflix-favoriten stannar vid en säsong

Romantiska dramakomedin "En dag" gör storsuccé på Netflix. Men blir det någon fortsättning på serien? Chansen för att "En dag" säsong 2 blir av ser dessvärre ytterst små ut.

Netflix senaste framgång inom kategorin för romantiska serier är brittiska dramakomedin En dag (One Day), skapad av Nicole Taylor (The Nest, Three Girls, Wild Rose) och baserad på David Nicholls bok med samma namn.

Serien hade premiär på Netflix den 8 februari 2024 och gjorde omedelbar succé.

En dag följer Emma (Ambika Mod) och Dexter (Leo Woodall) på samma dag, den 15 juli, under 20 års tid. Vi introduceras för dem när de träffar varandra för första gången som ungdomar och får därefter följa hur deras öden sliter dem isär och för dem samman gång på gång från den punkten.

Filmtopp delade ut ett högt betyg till filmen.

Ingen En dag säsong 2 på Netflix – favoriten får bara en säsong
Foto: Netflix.

Inga planer på En dag säsong 2

Med sin humor, sin fängslande kärlekshistoria och sina älskvärda karaktärer har En dag fått hjärtan att såväl krossas som smälta om vartannat. Dessvärre måste den krossa alla hjärtan som hoppas på en uppföljande säsong en gång till. Det finns nämligen inga planer på en säsong 2 av En dag.

En dag lanserades som en miniserien, och det finns inga planer på att fortsätta den efter första säsongens 14 avsnitt, som dessutom avverkar mer eller mindre hela handlingen från Nicholls bok. Kan du berättelsen och har sett Netflix-serien lär du dessutom vara väl medveten om att slutet känns väldigt definitivt.

Seriens popularitet skulle kunna vara en aspekt som får Netflix att överväga om de kan mjölka serien på ytterligare en säsong, men i dagsläget finns det som sagt ingenting som tyder på detta.

Gillar du En dag och inte har sett filmen med samma namn, baserad på samma material, från 2011, kan vi passa på att tipsa om den. Där ser vi Anne Hathaway och Jim Sturgess spela huvudrollerna som Emma och Dexter.

Om ingenting oväntat händer (man ska aldrig säga aldrig som dagens streaminglandskap ser ut) får vi alltså nöja oss med en säsong av "En dag" på Netflix.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL