Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Den osannolika mördaren säsong 2 – Detta vet vi

Den osannolika mördaren säsong 2 – Detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 november 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 november 2021

Kommer serien med Robert Gustafsson tillbaka?

Hela den första säsongen av den nya serien om Stig Engström släpptes den femte november. Serien har lockat stor uppmärksamhet och fått ett övervägande positivt mottagande. Många undrar därför ifall vi får se Den osannolika mördaren säsong 2. Det här är vad vi vet i dagsläget.

MER LÄSNING:

I Netflix nya svenska satsning följer vi den snåriga utredningen av mordet på Sveriges tidigare statsminister Olof Palme. Fokuset är på en av dess huvudpersoner och misstänkta gärningsmän, Skandiamannen Stig Engström. Dramatiseringen skildrar hans liv och ger någon slags förklaring till händelserna som ledde fram till den där ödesdigra natten i februari 1986 samt det stora efterspelet som skulle följa under många år framöver. Är du en av de som vill veta ifall vi kommer att få se Den osannolika mördaren säsong 2? Filmtopp har grävt i hur det ligger till med den saken.

Netflix har ännu inte beslutat hur de ska göra med produktionen. Som saker står sig just nu får vi utgå från att det inte blir fler avsnitt framöver. Serien är nämligen gjord för att vara en miniserie, vilket innebär att storyn ska berättas klart över en säsong. Det finns undantag där miniserier går vidare till att förnyas, men det är sällsynt. Så vad krävs för att en miniserie ska få fler säsonger? Dels måste den dra väldigt stor publik, men också måste skaparna se möjligheten att bygga vidare berättelsen. Den första säsongen bygger på boken Den osannolika mördaren: Skandiamannen och mordet på Olof Palme av Thomas Pettersson vilket innebär att det inte finns något mer underlag att utgå därifrån. 

När det kommer till det intresset för serien kan vi se att Den osannolika mördaren toppar Netflix svenska lista som den mest populära serien just nu. Vad gäller internationellt, så är den däremot inte med på topp 10. Hur mycket det påverkar beslutet kring att göra fler säsonger kan vi inte svara på. Vi kan bara förmoda att det är viktigast att den går bra i Sverige. 

Storymässigt skulle Den osannolika mördaren säsong 2 kunna bygga vidare på utredningen i modern tid, men om det finns utrymme att bygga en hel säsong kring det lämnar vi till de som rattar produktionen att besluta. Vem vet, kanske dyker det upp några nya stora ledtrådar i det om än numera nedlagda fallet, som kan motivera en till säsong?

När kan Den osannolika mördaren säsong 2 tänkas ha premiär?

Om Netflix skulle besluta att förnya serien, vilket tenderar att kunna dröja länga när det kommer till miniserier, så förväntar vi oss inte att få se nästa säsong redan under 2022. Det lär snarare röra sig om 2023 eller ännu senare.

Filmtopp håller dig uppdaterad om produktionens framtid. 

 

NÄSTA ARTIKEL