Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Då har nya Borgen – Riket, makten och äran premiär

Då har nya Borgen – Riket, makten och äran premiär

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
15 mars 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
15 mars 2022

Fristående fortsättning på de tidigare säsongerna

Den nya säsongen av "Borgen" är på god väg och nu kan vi bekräfta att serien får nordisk premiär på Netflix lagom till påsken.

Borgen – Riket, makten och äran kommer återigen att följa Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen), hennes personal och de medier som fått i uppdrag att bevaka henne – nu i hennes roll som utrikesminister. Serien tar utgångspunkt i några av vår tids största politiska frågor; Danmarks relevans i den moderna världen, supermakternas kamp om kontrollen över Arktis – och inte minst klimatkrisen. Berättelsens fokus kretsar kring kampen om makt och vad makt gör med människor – både professionellt och på ett personligt plan.

Mikkel Boe Følsgaard, även känd från "Kastanjemannen" i nya säsongen av "Borgen".
Mikkel Boe Følsgaard, även känd från "Kastanjemannen", i nya säsongen av "Borgen". Foto: Netflix.

De medverkar i nya Borgen – Riket, makten och äran

Birgitte Nyborg är ny i rollen som utrikesminister när ett borrföretag plötsligt upptäcker olja på Grönland. En händelse som blir början på en internationell maktkamp i Arktis, och där Nyborg, den annars så erfarne politikern, gång på gång måste acceptera att trots Danmarks ”storebrorrelation” till Grönland, är det Danmark som är den mindre spelaren – och en något bångstyrig sådan...

Serien kommer även att följa Katrine Fønsmarks (Birgitte Hjort Sørensen) resa där hon, efter att ha arbetat som Birgittes pressekreterare under en tid, nu är tillbaka inom journalistiken – som chef för nyhetsavdelningen på ett stort, nationellt tv-bolag.

Borgen – Riket, makten och äran är en fristående fortsättning på de tidigare säsongerna av serien. I rollerna syns även Mikkel Boe FølsgaardNivi Pedersen, Svend Hardenberg, Søren Malling, Signe Egholm Olsen, och Lars Mikkelsen med flera.

Då har Borgen – Riket, makten och äran premiär

Idag släpps premiärdatum för nya Borgen – Riket, makten och äran. Den nya versionen av det hyllade danska politiska dramat kommer till Netflix i Norden den 14 april, och har premiär i resten av världen den 2:a juni.

Nya säsongen av Borgen 2022
Foto: Netflix.
Nya säsongen av "Borgen" 2022
Foto: Netflix.
Nya Borgen premiär
Foto: Netflix.

MER LÄSNING:

NÄSTA ARTIKEL