Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Clickbait säsong 2 – Detta vet vi

Clickbait säsong 2 – Detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
27 augusti 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
27 augusti 2021

Trotsar serien oddsen?

"Clickbait" är den senaste thrillerserien att bli bingead av Netflix prenumeranter. Kommer vi att få se en andra säsong? Låt oss titta närmare på saken!

MER LÄSNING:

I denna mysteriedrivna thriller följer vi en familj och FBI i sökandet efter en försvunnen man, spelad av Entourage-stjärnan Adrian Grenier. Serien är just nu den hetaste nyheten på streamingtjänsten och fans vill veta ifall vi får se Clickbait säsong 2. Detta vet vi!

Till att börja med, så finns det ingenting nytt uttalat av Netflix gällande en andra säsong av Clickbait. Detsamma som innan premiären kvarstår: det här är en miniserie. Den som varit med ett tag vet att det är ytterst sällan de förlängs med nya säsonger – av den enkla anledningen att de är utformade för att berättas i sin helhet över en enda säsong. Bakom hennes ögon och The Stranger är exempel på liknande miniserier som ännu inte förnyats med en andra säsong.

Så vad talar för att vi får se Clickbait säsong 2?

De två tyngsta parametrarna som talar för om vi får se mer av serien eller inte är hur bra den går på Netflix och vad produktionen kostar att hålla uppe. Nästa parameter är förstås hur möjlig en fortsättning är att genomföra ur ett berättarperspektiv. Här är vi mer positiva än i de flesta fallen. En andra säsong av Clickbait skulle exempelvis kunna följa detektiven Roshan Amiri som tar sig an ett nytt liknande fall som det i första säsongen. 

I en intervju med Entertainment Weekly avslöjar dessutom seriens skapare Tony Ayres att han hungrar efter mer: 

– Jag älskar det här formatet och om folk faller för det så skulle jag verkligen vilja göra om det. Jag har idéer till fler säsonger.

Hur det blir återstår att se och tills vidare får fansen hålla tummarna för en fortsättning. Filmtopp håller dig uppdaterad om Clickbait säsong 2.

NÄSTA ARTIKEL