Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Charlotta Björck och Sanna Sundqvist i ny svensk Netflix film

Charlotta Björck och Sanna Sundqvist i ny svensk Netflix film

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
27 oktober 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
27 oktober 2022

Hjärtevärmande historia om förlåtelse, familj och systerskap

Lisa Aschan ska göra film för Netflix och bland huvudrollerna har vi Charlotta Björck och Sanna Sundqivst samt Ia Langhammer. Inspelningen har nu dragit i gång.

Idag presenterar Netflix en ny svensk långfilm i regi av Lisa Aschan (Ring mamma!) med den hyllade exekutiva producenten bakom Kastanjemannen och Borgen. Filmen, som ännu inte fått någon titel, är en lättsam komedi och i rollerna syns bland andra Charlotta Björck, Sanna Sundqvist och Ia Langhammer

Produktionen av det svenskspråkiga dramat har precis påbörjats i Stockholm. Det är en hjärtevärmande historia med en smula humor och blir Meta Film Stockholms första producerade film för Netflix. 

Lisa Aschan, regissör, säger följande om projektet:

– Jag blev helt tagen av Maries manus. Att få se det komma till liv har varit otroligt spännande och väldigt roligt.

Sara bor i en perfekt kärnfamilj med Daniél, deras lille son Eliot och med ett andra barn på väg. Men livet vänds upp och ner och den höggravida Sara blir plötsligt lämnad ensam. Hjälp uppstår från oväntat håll när Saras distanserade storasyster Linda – en hjälplös omogen vuxen erbjuder sig att flytta in tillsammans med en stor oberäknelig hund. Det här är en hjärtevärmande historia om förlåtelse, familj och systerskap som får dig att både gråta och skratta mot slutet.

Meta Louise Foldager Sørensen, exekutiv producent och VD på Meta Film:

– Vi är stolta och glada över att presentera vår allra första långfilm för Netflix, som förhoppningsvis blir den första av många fler. Jag blev imponerad av Marie Østerbyes fängslande manus, och jag ser fram emot att få se det utvecklas till en film i Lisa Aschans skickliga händer.

När filmen har premiär är ännu inte känt.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL