Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Vinterviken på Netflix

BILDSPECIAL: Svenska Netflixfilmen Vinterviken

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
29 juni 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
29 juni 2021

John-John och Elisabeth kommer tillbaka.

Den svenska kultfilmen Vinterviken får en remake på Netflix. Nu har det första bilderna släppts på kärleksparet John-John och Elisabeth.

Vinterviken av Harald Hamrell kom ut på svenska biografer 1996. Filmen om det unga kärleksparet John-John och Elisabeth, som separeras från varandra på grund av deras klasskillnader, är idag kultförklarad.

Sedan en tid tillbaka har vi vetat om att Netflix håller på att göra en ny version av filmen, som denna gången regisseras av Alexis Almström.

Tidigare idag släppte Netflix ett första klipp ur kommande svenska filmen Vinterviken med huvudpersonerna Elisabeth och John-John. I rollen som Elisabeth syns Elsa Öhrn, som gör sin skådespelardebut och tidigare utsetts till stjärnskott av Dagens Nyheter. John-John porträtteras av nykomlingen Mustapha Aarab (Björnstad).

MER LÄSNING: Svenska filmer på Netflix!

Berättelsen utspelas i Stockholm år 2021 och kretsar runt en kärlekshistoria mellan Elisabeth och John-John. De två ungdomarna växer upp i Stockholm, men lever helt olika liv – ekonomiskt, socialt och kulturellt. Men deras två världar kolliderar när de börjar i samma gymnasieklass.

Vinterviken
Foto: John Paulin/Netflix.
Vinterviken
Foto: John Paulin/Netflix.
Vinterviken
Foto: John Paulin/Netflix.
Vinterviken
Foto: John Paulin/Netflix.
Vinterviken
Foto: John Paulin/Netflix.

Om Elsa Öhrn:

Vinterviken är Elsa Öhrns skådespelardebut. Elsa är född och uppvuxen på Södermalm i Stockholm och har sedan barnsben siktat på att jobba med film och teater. Hon har tidigare studerat musikal på Kulturama och påbörjar snart sitt tredje år på teaterprogrammet på Södra Latins gymnasium.

Om Mustapha Arab:

Mustapha är född i Agadir, Marocko och flyttade till Sverige för fyra år sedan där han idag bor i Stockholm. Mustapha gjorde sin skådespelardebut i tv-serien Björnstad, vilket väckte ett djupare intresse för skådespeleri.

Vinterviken har snart global premiär på Netflix och kommer till SVT under 2022.

NÄSTA ARTIKEL