Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Allt om svenska serien Barracuda Queens på Netflix

Barracuda Queens med Alva Bratt – allt om nya serien

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
02 juni 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
02 juni 2022

Från producenterna bakom Störst av allt och Kärlek & Anarki

Alva Bratt har huvudrollen i nya serien "Barracuda Queens" som bygger på verkliga händelser. Här är allt vi vet om serien som kommer till Netflix!

Netflix nya svenska serie Barracuda Queens kliver nu in i produktion. Berättelsen är inspirerad av verkliga händelser och följer ett gäng unga kvinnor som genom inbrott frigör sig från tidens förväntningar och krav, långt innan feminismen blev folklig. Men serien skildrar också en värld där vissa kommer undan med brott, och andra inte. 

Serien produceras av Frida Asp och Fatima Varhos som gjort flera arbeten för Netflix, däribland Störst av allt och Kärlek & Anarki. Så här säger dess huvudförfattare Camilla Ahlgren om att få göra Barracuda Queens:

– Det här är en typ av serie jag aldrig skapat eller skrivit tidigare och är så glad för det fortsatta samarbetet med Frida och Fatima och att Netflix har trott på vår idé. Vår ambition har varit att göra något roligt, utmanande och nytt och samtidigt säga något om vår samtid med fem smarta, gränslösa Djursholms-tjejer som huvudkaraktärer.

Mer om handlingen i Barracuda Queens

Serien tar vid i början av ”girl-power-eran” innan alla hade mobiltelefon och kommunicerade på sociala medier. Lollo, Klara, Frida och Mia är fyra barndomskompisar från Djursholm som internt kallar sig ”Barracuda Queens”. De är självsäkra och sammansvetsade, älskar att festa och ha roligt. En helg i Båstad går festandet överstyr och det blir en sur eftersmak när de får räkningarna som de inte kan betala. Att fråga föräldrarna om mer pengar är uteslutet och de ser bara en utväg – att göra ett inbrott och sno saker som de kan sälja av. Inbrottet går inte riktigt som de har tänkt sig och drar in en femte tjej i gruppen: Amina.

Tillsammans fortsätter de fem tjejerna att göra fler inbrott i de fina villorna. Samtidigt brottas de med vardagliga problem i familjer där man gör vad som helst för att hålla uppe fasaden. Det är viktigt att ha rätt status, vara framgångsrik, bli inbjuden till de rätta festerna och umgås med rätt människor. Gruppens vänskap sätts på prov och det som började som en spännande utmaning ser ut att få fasaden att spricka i överklassens Djursholm…

De spelar i serien

Rollistan frontas av Alva Bratt som är känd för Eagles och Zebrarummet. Förutom henne ser vi även Izabella Scorupco, Johannes KuhnkeTindra Monsen, Sandra Zubovic, Tea Stjärne, Sarah Gustafsson, Carsten Björnlund, Max Ulveson, Mirja Turestedt, Michaela Thorsén, Meliz Kargle och Gino Estera med flera.

Då har Barracuda Queens premiär

I skrivande stund finns det inget spikat premiärdatum för serien, men vi kan meddela att Barracuda Queens släpps 2023 på Netflix. Det känns sannolikt att vi får se den någon gång under våren.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL