Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Atypical säsong 5 – Därför uteblir den

Atypical säsong 5 – Detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
12 juli 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
12 juli 2021

Vi har sett det sista av Netflix hyllade ungdomsdrama.

Efter mer än två års väntan är den fjärde säsongen äntligen här. Men vad gäller Atypical säsong 5, så kommer den inte att bli av. Hur kommer det sig?

MER LÄSNING:

Netflix ungdomsserie om autistiske Sam som försöker hitta en flickvän, är till fansens stora glädje tillbaka med sin fjärde säsong. Däremot kommer vi inte att få se Atypical säsong 5 och anledningen är ännu inte känd. 

Det har stått klart sedan länge att serien nu når sin sista säsong. Redan i februari 2020 gick dess skapare ut med beskedet, och snart ett och ett halvt år senare står vi fortfarande utan förklaring.

Atypical är en av Netflix mest hyllade produktioner och har genom åren lockat en stor publikskara. I skrivande stund är den nya säsongen just nu tredje hetast i världen på streamingtjänsten.

Att Atypical säsong 5 uteblir är en del av ett mönster

Det finns de som menar att serien når sin naturliga ändstation eftersom att Sam nu är till åren och går på college samt flyttar in i en lägenhet med sin bästa vän Zahid. Men den främsta anledningen lär vara att Netflix gärna hittar nya projekt snarare än att låta sina befintliga pågå i oändlighet. De har vanan att avsluta sina serier efter tre-fyra säsonger, och detta oavsett hur omtyckta de är. Bland hyllade serier som tar slut efter just fyra säsonger hittar vi även succéer som OzarkDear White People och Unbreakable Kimmy Schmidt

Den fjärde säsongen av Atypical finns att streama i sin helhet på Netflix.

NÄSTA ARTIKEL