Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
All of Us are Dead säsong 2 – Detta vet vi

All of Us are Dead säsong 2 – Detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
29 januari 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
29 januari 2022

Sydkoreas nya skräckfest gör succé

Netflix har precis släppt den första säsongen av sin nya skräckserie, men redan nu undrar fansen om "All of Us are Dead" säsong 2 blir verklighet.

Med tolv stycken högoktaniga avsnitt fick Netflix nya, koreanska skräckserie All of Us are Dead ett direkt genomslag hos användarna. Kan det röra sig om en Squid Game-effekt? Har landets internationella genomslag Parasit att tacka? Ja, rimligtvis. Men faktum är att Sydkorea har gjort fantastiskt bra film och TV i närmare 30 år. Redan på 90-talet började de leverera intelligenta och välskrivna skräck- och thrillerfilmer olika allt vi har varit vana vid.

Hur som haver, All of Us are Dead är filmlandets senaste tillskott på Netflix och fansen har inte låtit sig vänta. Trots att serien släpptes så sent som den 28 januari håller många tummarna för en andra säsong.

Skådeplatsen för zombiedramat är ett sydkoreanskt high school där studenterna antingen måste hitta en utväg, eller förvandlas till galna köttätare.

Framtiden för All of Us Are Dead säsong 2 är högst osäker

Den senaste tiden har det skett något med TV-serier. Även de som har varit förutbestämda som miniserier, alltså serier med max en säsong, har blivit förnyade för ytterligare. Nu har det aldrig varit sagt att All of Us Are Dead bara ska vara en miniserie, men likväl, sett till historiens natur kan alltid frågan ställas om vad som ytterligare ska berättas. De flesta karaktärerna har fått ett värdigt slut och det finns inte så mycket som behöver sägas om dem. Likaså har Netflix ännu inte sagt att de ska förlänga serien – något som brukar ske först någon månad efter premiären.

Samtidigt, det finns en stor värld utan för high school-väggarna och många fler karaktärer att fokusera på. Så en ny säsong skulle kunna göras, även om den kanske rent objektivt inte behövs. Den Sydkoreanska zombiesuccén Train to Busan lyckades rätt bra med en fortsättning genom att rikta om fokuset i uppföljaren, något som skulle fungera bra här med.

Vad som även talar emot en ny säsong är att de flesta sydkoreanska dramaserierna håller sig till en säsong, men vi har såklart undantag på detta med – Squid Game och Kingdom är två exempel.

Vad som talar för en ny säsong:

  • Serien har blivit extremt populär och toppar många topp 10-listor hos streamingtjänsten.
  • Det går att spinna vidare på historien.

Vad som talar emot en ny säsong:

  • Sydkoreanska dramaserie brukar bara vara en säsong.
  • Historien skulle lika gärna kunna avslutas nu direkt utan att vi direkt förlorar något berättarmässigt på det.

Framtiden är med andra ord osäker för All of Us, men vi håller tummarna och håller dig uppdaterad.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL