Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Nästa Indiana Jones kan bli tv-serie – utan Harrison Ford

Nästa Indiana Jones "kan bli tv-serie" – utan Harrison Ford

Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
28 maj 2023
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
28 maj 2023

Ingen Indiana Jones 6 – men kanske en tv-serie

"Indiana Jones and the Dial of Destiny" har haft världspremiär på filmfestivalen i Cannes och går snart upp på biografer världen över. Stjärnan Harrison Ford har sagt att det är sista gången han spelar Indy, men Indiana Jones-franchisen kan komma att leva vidare ändå – och det som tv-serie.

Häromdagen hade "Indiana Jones and the Dial of Destiny" premiär på Cannes Film Festival 2023. De tidiga reaktionerna från filmen må ha varit ljumna, men de flesta ser trots allt ut att se fram emot att få ta farväl av Harrison Ford i rollen som Indy. Franchisens stjärna har nämligen tidigare avslöjat att det här är sista gången han tar sig an rollen – ett beslut som de flesta verkar ha accepterat som definitivt.

Trots det har det tisslats och tasslats en hel del om en eventuell Indiana Jones 6. I dagsläget ser ännu en uppföljare i den huvudsakliga filmserien inte ut att vara sannolik, men det betyder inte att franchisen går i graven helt och hållet. Lucasfilm och högsta beslutsfattaren Kathleen Kennedy ser onekligen ut att hålla dörren öppen för någon form av fortsättning, men då i ett nytt format.

Nästa Indiana Jones "kan bli tv-serie" – utan Harrison Ford
Foto: Lucasfilm.

Nästa Indiana Jones "kan bli tv-serie" enligt Lucasfilm

Harrison Ford har under en längre tid sagt att Indiana Jones and the Dial of Destiny blir hans sista Indiana Jones-film, och han har i samma veva slagit fast att det också är den sista filmen i filmserien.

– Det här är den sista filmen i serien och det här är sista gången jag spelar karaktären, sa Ford till Total Film Magazine i april.

Med det sagt finns det åtminstone tankar på att låta franchisen leva vidare, men det utan Harrison Ford som Indiana Jones. Åtminstone enligt Kathleen Kennedy som ser franchisen byta format.

– Det är Harrisons sista film. Det är så vi ser på Indy-franchisen. I ärlighetens namn, om vi skulle göra någonting nu, kan det vara som en tv-serie längre fram, sa Kennedy nyligen i samtal med Entertainment Weeklys Star Wars-podcast Dagobah Dispatch. Men vi kommer inte göra någonting för att ersätta Indiana Jones. Det här är slutet. Det finns fem filmer som Harrison Ford gjorde och Harrison är så specifik och så unik för skapandet av den här rollen. Vi skulle, Steven [Spielberg] håller med, helt enkelt inte göra så, förtydligar Kennedy.

Franchisen ser med andra ord ut att kunna leva vidare – men i så fall ta en helt ny riktning, i ett nytt format och utan Harrison Ford.

NÄSTA ARTIKEL