När Elliot Page gick på dubbeldejt med Leonardo DiCaprio och hans mamma

När Elliot Page gick på dubbeldejt med Leonardo DiCaprio och hans mamma

Filmtopp
Uppdaterad kl. 11:37 | Publicerad 10 juni 2023 kl. 11:17

Beskriver stunden i sin självbiografi

Det har gått 13 år sedan Elliot Page och Leonardo DiCaprio arbetade med varandra i Christopher Nolans "Inception". Nu, i sin nya självbiografi, berättar Page om när han gick på en dubbeldejt med sin motspelare.

De senaste dagarna har det skrivits mycket om Hollywoodstjärnan Elliot Page efter att hans självbiografi Pageboy publicerades, i vilken han berättar öppet om olika romanser och förhållanden. Nu har en annan historia börjat få liv – den om när Elliot Page gick på dubbeldejt med Leonardo DiCaprio och hans mamma.

För 13 år sedan arbetade Page och DiCapario med varandra i Christopher Nolans hyllade sci-fi-thriller Inception, som nominerades till Bästa film på Oscarsgalan och belönades med fyra vinster, däribland Bästa foto. De flesta skulle nog vara överens om att filmen alla redan kan beskrivas ikonisk – i skrivande stund är den placerad på plats nummer 15 över IMDb:s lista med historiens bästa filmer.

Elliot Page i Inception med Leonardo DiCaprio
Under inspelningen av Inception gick Elliot och Leo på en dubbeldejt. Foto: Warner Bros.

När Elliot Page gick på dubbeldejt med Leonardo DiCaprio och hans mamma

I Pageboy skriver Elliot att en vän till Leonardo, som Page kallar för "Peter", besökte dem på set under inspelningen av Inception och att de hade "en underbar kontakt". Detta var före Elliot kom ut som lesbisk och därefter som transperson. Page berättade för Leo att han gillade hans vän, på vilket DiCaprio svarade att Peter gillade Elliot med.

Page skriver att DiCpario gärna följde med på en dubbeldejt med Elliot och Peter och att han för detta tog med sin egen mamma. "På vår första dejt åkte vi till Universal Studios med Leo och hans mamma. Peter och jag satt nära varandra i åkattraktionerna, våra lår nuddande varandra".

Elliot Page mamma lättad över dejten

Page fortsätter med att berätta att sin mamma, som inte hade uppskattat skådespelarens förhållande med kvinnor, var lättad över att se Elliot dejta Peter. Men även page skriver att de var "över molnen" så varade inte relationen särskilt länge, "en månad, kanske två".

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL