Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Johnny Depp om varför han torterade Leonardo DiCaprio: Var en jobbig tid

Johnny Depp om varför han torterade Leonardo DiCaprio: "Var en jobbig tid"

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
06 juni 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
06 juni 2023

Stjärnan om hur han torterade sin yngre kollega

Under 90-talet arbetade han med Leonardo DiCaprio på Lasse Hallströms klassiker "What's Eating Gilbert Grape". I en intervju berättar Johnny Depp om hur och varför han "torterade" sin yngre motspelare under inspelningen.

När Lasse Hallstöms kritikerhyllade drama What's Eating Gilbert Grape lanserades 1993, var Johnny Depp inne I en "mörk period". Det menar i vart fall skådespelaren själv, som nyligen har upplevt en sorts popularitetsåterkomst efter den publika, flitigt omskrivna rättegången mot exhustrun Amber Heard.

Gilbert Grape spelade han som 23-åring filmens titelperson, ett coming-of-age-drama om en ung man som försöker finna sig själv i en amerikansk småstad. Känslan av ansvarstagande blir emellanåt övermäktigt med sin kraftigt överviktiga mamma och sin lillebror med kognitiv funktionsvarians, spelad av en 19-årig Leonardo DiCaprio

Johnny Depp om varför han torterade Leonardo DiCaprio: "Var en jobbig tid"
What's Eating Johnny Depp? Foto: Paramount Pictures.

Johnny Depp berättar om varför han torterade" Leonardo DiCaprio och menar att det "var en jobbig tid"

Trots Johnny Depps och Leonardo DiCaprios fantastiska kemi berättar Depp i en intervju med Leonard Maltin att han behandlade sin yngre motspelare hårt under inspelningen. När han fick frågan om han och Leo betedde sig väl under inspelningen sa han att "Leo kanske gjorde det… men inte jag" och fortsatte sedan att förklara:

– Det var en jobbig tid för mig, den filmen, av någon anledning. Jag vet inte varför. Det var en fantastisk tid på många sett, men det var mest riktigt miserabelt. Behövde jag bete mig så för filmen, eller klev jag in i den stämningen vid just den tiden?

– Jag skulle säga att den absoluta sanningen är att jag respekterar Leo en hel del. Han arbetade riktigt hårt på den där filmen och spenderade en hel tid med att göra research. Han kom till set och han var redo för hårt arbete och kunde leverera… Men jag torterade honom. Jag gjorde verkligen det. Jag gjorde faktiskt det, säger Johnny Depp.

Bröt upp med Winona Ryder

Det verkar som att Johnny Depp hackade en hel del på Leonardo mycket för hans ålder:

– Han pratade alltid om dessa TV-spel, du vet? Jag sa att det var en ganska mörk period… "Nej, jag kommer inte att låta dig blossa på mina cigaretter medan du gömmer dig från din mamma igen, Leo", säger Johnny Depp.

Den mörka tiden Johnny Depp refererar till var under hans breakup med sin dåvarande fästmö Winona Ryder

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL