Morbius – närmare 35 000 fans begär tredje biovända

Morbius – närmare 35 000 fans begär tredje biovända

Filmtopp
16 juni 2022 kl. 09:06

För alla som var upptagna andra gången

Världen över skriver signeras nu en vädjan till Sony om att de ska släppa sin Marvelfilm "Morbius" på bio för en tredje gång. Något säger oss att de inte är 100 procent seriösa.

Tidigare i år hade den svenska regissören Daniel Espinosas Marvelfilm Morbius premiär. Trots att den fick ett milt sagt svalt mottagande från både publiken och kritikerkåren (16 procent på Rotten Tomatoes, 5.1 på IMDb) har den blivit något av internetfenomen. Inte minst med den oerhört populära memen "Morbin' time".

Ryktet om filmens bristande kvaliteter spred sig snabbt, vilket resulterade i en kommersiell flopp. Filmen drog med en budget på 75 miljoner dollar endast in 73 miljoner dollar på den inhemska marknaden. Internationellt gick det något bättre med en total intjäning på 163 miljoner dollar – inga stora siffror i superhjältebranschen.

Dubbelflopp samma år

Sedan dess har det hänt något och nu trendar Morbius på sociala medier i forms av olika (ofta narrande) memes. Snabba med att snappa upp detta smällde Sony Pictures upp filmen på nytt på 1 037 olika biografer i USA häromveckan, något som endast bäddade för en ny kalldusch. Enligt Forbes genererade nysatsning i endast 280 000 dollar, vilket alltså blir cirka 270 dollar per biograf – fullständiga katastrofsiffror.

Trippelflopp på ingång?

Morbius
Jared Leto i "Morbius". Foto: Sony Pictures.

Sonys agerande har hånats rätt rejält på nätet. Inte bara för att de trodde att filmen skulle räddas av att den blivit ett narrat internetfenomen, utan också för att den faktiskt floppade på nytt. Nu cirkulerar en insamlingslista på Change.org där närmare 35 000 fans kräver att filmen kommer tillbaka en tredje gång – men vi tror inte riktigt att de är helt seriösa.

Så här skriver dem:

Kära Sony,

I helgen fick glada fans över hela världen chansen att återigen se Morbius på bio. Även om detta var en fantastisk möjlighet fanns det ett problem:
Vi var alla upptagna i helgen.

Några av oss tvättade håret, några av oss var tvungna att studera, och några av oss hade bara redan gjort andra planer.

Vänligen tolka inte detta som ointresse från vår sida. Om du återigen skulle släppa Morbius på bio, bara låt oss veta, så kommer vi säkert att vara där.

Om inte något dyker upp.

Signerad,
Filmens fans

Passa på att signera listan med om du vill få en ny chans att uppleva Morbius på bio.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL