Morbius-regissören svarar på kritiken

Morbius-regissören svarar på kritiken

06 april 2022 kl. 13:04

Daniel Espinosa ändå stolt över vad han har åstadkommit

Morbius-regissören Daniel Espinosa är fortfarande stolt över sin tolkning av filmen trots urusla recensioner från filmkritiker. Superhjältefilmen med Jared Leto är en av de lägst rankade Marvel-filmerna som släppts.

Daniel Espinosa bakom kulisserna till Morbius
Daniel Espinosa under inspelning av Morbiu. Foto: Sony Pictures

Daniel Espinosa konfronterade filmens negativa recensioner i intervju med Insider. "När jag gjorde min första film, Babylon Disease (2004) kommer jag ihåg när jag, efter en utekväll, träffade på en person på tåget hem som ville berätta allt som var fel med filmens andra scen", säger Espinosa.

"Poängen jag vill komma fram till är att det är en konstig sak att skapa något så offentligt. Jag hatar mycket med mig själv och är ofta självkritisk. Jag försöker alltid att fokusera på att bli bättre, men jag är också stolt över vad jag gör", tillägger regissören.

Morbius (2022) är baserad på serietidning skapad av författaren Roy Thomas och konstnären Gil Kane 1971. Filmer följer Michael Morbius (Jared Leto), en biokemist på jakt efter ett botemedel mot sin sällsynta blodsjukdom. När han injicerar sig själv med blod från en vampyrfladdermus ger det honom oavsiktliga krafter. 

Filmtopps Eric Diedrichs gav filmen två av fem. I en exklusiv intervju med Filmtopp säger Espinosa att han var nervös inför att jobba med Leto. "Som alla andra har jag läst om vad han gjorde på Suicide Squad, men jag tror att han har förändrats. Däremot upplevde jag att han hela tiden ville vara kvar i rollen."

Trots alla negativa recensioner och låga betyg hade Morbius en kassadebut med 31.1 miljoner dollar under öppningshelgen. 

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL