Missa inte – snart premiär för nya Mean Girls

Missa inte – snart premiär för nya Mean Girls

Emil Oscar Rasmussen
09 november 2023 kl. 10:30

"Inte din mammas Mean Girls"

Snart 20 år efter sin premiär är "Mean Girls" (2004) fortfarande en älskad komedi, och snart blir den högaktuell igen när det är dags för en remake. Nya "Mean Girls" har premiär i början av nästa år.

Det är snart dags för premiären av remaken av älskade Mean Girls, ungdomskomedin från 2004 med Lindsay Lohan, Rachel McAdams, Lizzy Caplan och Amanda Seyfried m.fl.

Mycket ser ut att vara sig likt i nyversionen, som precis som föregångaren är skriven av Tina Fey – men den saknar inte en twist. Den här gången är filmen nämligen även en musikal, med flera sång- och dansnummer.

Innehållet i den nya Mean Girls är också anpassat till samtiden, med allt vad det innebär i form av sociala medier, en helt ny syn på sex bland ungdomar osv.

Missa inte – snart premiär för nya Mean Girls
Foto: Paramount Pictures.

Se trailern för nya Mean Girls: "Inte din mammas Mean Girls"

Att denna remake inte är en exakt kopia av originalet från 2004 framgår tydligt i trailern för filmen, där det tydligt bokstaveras ut att den här filmen inte är "din mammas Mean Girls". Växte du upp med filmen från 2004 och vill känna dig gammal, är det med andra ord bara att kasta sig över filmens trailer.

Här ser du trailer för nya Mean Girls-filmen:

Då har Mean Girls remake premiär

I den nyligen lanserade trailern ovan avslöjas det att Mean Girls har biopremiär den 12 januari 2024. Det dröjer alltså inte länge innan vi får chansen att bedöma om Tina Fey lyckats putsa sitt originalmanus till något nytt som klarar av att stå på egna ben.

För att lyckas med att leverera något nytt har Fey en rad nya skådespelare till sin hjälp.

Huvudrollen som Cady spelas denna gången av Angourie Rice (Senior Year, The Nice Guys), Regina spelas av Reneé Rapp (Sex Lives of College Girls), Janis av Auli'i Cravalho (The Power), Karen av Avantika (Senior Year) och Gretchen av Bebe Wood (Love, Victor). Fey spelar dessutom återigen rollen som Ms. Norbury.

Andra skådespelare som medverkar i filmen inkluderar Jonn Hamm, Jenna Fischer, Tim Meadows (återigen som rektor Duvall), Busy Phillips, Ashley Park, Brian Altemus och Jaquel Spivey m.fl.

Denna gången är det den relativt oprövade duon Samantha Jayne (Quarter Life Poetry) och Arturo Perez Jr. (Quarter Life Poetry) som står för regin.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL