Marianne Mörck om Bonusfamiljens framtid: "Många som pratar om den"

Marianne Mörck om Bonusfamiljens framtid: "Det är väldigt roligt"

Eric Diedrichs
25 september 2023 kl. 14:09

Filmtopp frågar den folkkära stjärnan

Marianne Mörck är inte bara aktuell med en ny säsong av "Strandhotellet" utan också "Nelly Rapp: Dödens spegel" och en helt ny turné. När Filmtopps Eric Diedrichs pratar med mångsysslaren passar han på att fråga henne om "Bonusfamiljens" framtid.

Folkkära Marianne Mörck har underhållit publiken sedan 70-talet. Det kanske inte blir några fler operaföreställningar, åtminstone inte som det ser ut nu, men hon tycks jobba minst lika flitigt som förr. Utöver sin medverkan i Sjöyckan och Strandhotellet, vars andra säsong har premiär i dag på Viaplay, ger hon sig ut på Sverigeturné med Britt-Marie var här och snart är hon bioaktuell med Nelly Rapp: Dödens spegel. Dessutom håller hon just nu på att förbereda sig inför nya inspelningsdagar.

– Jag ska upp till Varberg om en vecka för att fortsätta spela in [Strandhotellet]. Det är vassare den här gången, väldigt bra skrivet. Hela upplägget, hur dialogerna går, pang säger det, säger Marianne Mörck till Filmtopp under intervjun som genomfördes i augusti.

Marianne Mörck i Bonusfamiljen
Marianne Mörck och Frank Dorsin i Bonusfamiljen. Foto: SVT

När jag tar upp att jag har hört att hon ska prata franska i de nya avsnitten skrattar hon länge för att sedan berätta om hur hon chockerades över "fransk-överraskningen" i manuset.

– Eftersom karaktären bor i Saint-Tropez så stod det plötsligt i manuset "hon pratar franska med byggjobbarna". Då sa jag, "ni måste skriva replikerna fonetiskt vad jag ska säga". Då sa de "Ja, men du kan ta och säga någonting". Herregud! Galna människor, ni måste väl förstå… Så jag började slå upp i ordböcker och frågade någon som kunde ta sig igenom Paris levande. Sen skrev jag upp olika franska ord och ljud och lekte att jag var arg och pratade i telefon. Det var bara babbel.

Så det är i princip fonetisk korrekt rappakalja?

– Ja, det är det.

Marianne Mörck om Bonusfamiljens framtid: "Många som pratar om den"
Marianne Mörck i Strandhotellet. Foto: Viaplay

Marianne Mörck om Bonusfamiljens framtid: "Många som pratar om den"

I fjol gjorde Bonusfamiljen dundersuccé på biograferna i långfilmsformat, men sedan dess har det varit relativt tyst om någon eventuell fortsättning. Åtminstone offentligt, Marianne däremot, får ofta frågan privat:

– Det är många som pratar om den [Bonusfamiljen] fortfarande, väldigt många. "När kommer Bonusfamiljen?".

Men har vi sett det sista av Bonusfamiljen?

– Jag vet inte, det trodde man ju om Solsidan också men den vaknade ju till liv. Efter deras stora film så hade vi vår stora film.

På frågan om Marianne skulle vilja göra en till säsong finns det däremot inga frågetecken.

– Åh, ja! Det är galet, Christer [Lindarw] och jag blir äldre och han pyntar mig med rosa sjalar. Det är väldigt roligt.

Vi håller tummarna för att Marianne Mörck och fansen får som de vill – att återse Bonusfamiljen på nytt.

NÄSTA ARTIKEL