Mischa Barton uppmanades att ha sex med Leonardo DiCaprio – när hon var 19 år

Mischa Barton uppmanades att ha sex med Leonardo DiCaprio – när hon var 19 år

Axel Diedrichs
11 februari 2023 kl. 11:02

Gammal intervju väcker reaktioner på nätet

I en tidigare intervju som bubblat upp till ytan berättar Mischa Barton, känd från "The O.C.", om när hon uppmanades att ha sex med Leonardo DiCaprio när hon var 19 år gammal.

Den 48-årige skådespelaren Leonardo DiCaprio har fått kritik den senaste tiden för de rykten som påstår att han dejtar 19-åriga modellen Eden Polani, detta efter att de fångats på bild tillsammans vid en fest i Los Angeles. Nu har en gammal intervju med skådespelerskan Mischa Barton (The O.C.) börjat cirkulera på nätet på nytt, i vilken hon säger att hon uppmanades att ha sex med Leonardo DiCaprio för att främja sin karriär. Hon var vid tidpunkten 19 år gammal. 

Mischa Barton uppmanades att ha sex med Leonardo DiCaprio – när hon var 19 år
Foto: Sony Pictures.

Mischa Barton om uppmaningen att som 19-åring ha sex med Leonardo DiCaprio

Redan som tonåring slog Mischa Barton igenom med den kultförklarade dramaserien The O.C. som var helt enorm bland ungdomar under tiden den rullade på amerikansk TV mellan 2003-2007. Trots den fullskaliga succén i ryggen ansåg hennes agent vid tidpunkten, Craig Schneider, att hon behövde fundera över nästa strategiska beslut i karriären. I en intervju med British Magazine som Barton gjorde 2005 berättar hon att hon uppmanades att ha sex med Leonardo DiCaprio: 

– För din karriärs skull, gå och ligg med den där mannen, menar Barton att Schneider sade till henne efter att ha sett honom på en fotografering i Malibou.

Barton ska då ha svarat Schneider att hon inte var intresserad av att dejta någon som var äldre än henne. 

– Är inte Leo trettio år eller något sådant?, sade Barton till tidningen.

Det var ett Twitter-konto med fokus på popkultur som först fångade upp Bartons gamla citat. Som dragtext till inlägget tryckte man sarkastiskt på att hennes ord åldrats väl:

I kommentarerna poängterade upprörda följare att Eden Polani var blott två år gammal vid tiden som Mischa Barton genomförde intervjun.

Mer läsning:

 

NÄSTA ARTIKEL