Läs scientologikyrkans försvarsbrev till Filmtopp – efter stjärnans våldtäktsdom

Mila Kunis stöd till Danny Masterson: "En förebild"

Filmtopp
09 september 2023 kl. 07:50

Bad domaren om mildare dom

Inför att våldtäktsdömda Danny Mastersons straff skulle fastställas skickade flera skådespelare in positiva karaktärsvittnesmål till domaren. Däribland Mila Kunis, som kallar Masterson för "en utomstående förebild".

Efter en lång historik av anklagelser om sexuella övergrepp dömdes That '70s Show-stjärnan Danny Masterson, under torsdagen, till 30 års fängelse för två fall av våldtäkt.

Inför att straffet skulle fastställas skickade flera Hollywoodstjärnor in positiva karaktärsvittnesmål till domaren och vädjade om en mildare dom. Bland dem finner vi Mila Kunis, Ashton Kutcher och William Baldwin.

Mila Kunis stöd till Danny Masterson
Danny Masterson (The Ranch) och Mila Kunis (Black Swan). Foto: Netflix/Fox Searchlight

Mila Kunis stöd till Danny Masterson: "En förebild"

Både Kunis och Kutcher spelade mot Masterson i den populära komediserien That '70s Show, i perioden 1998-2006, vilket är under samma period som Masterson ska ha genomfört våldtäkterna han dömdes för.

I sitt brev skriver Mila Kunis att hon anser att det är "nödvändigt" att dela med sig om det "anmärkningsvärda inflytande" Danny Masterson haft på hennes liv och andras.

Hon beskriver honom som "en förebild", "en otrolig vän" och "en enastående storebrorsfigur", vars "omtänksamma natur" har hjälpt henne att "växa som person och professionellt".

Hjälpte Mila Kunis att avstå drogerna

I brevet framkommer det också att Danny Masterson ska ha haft ett starkt positivt inflytande på både Mila Kunis och hennes kollegor när det kommer till att stå emot droger:

"Hans inflytande på mig har varit ovärderligt. I en industri där pressen och frestelsen på drogbruk kan vara överväldigande, har Danny spelat en avgörande roll i att leda mig bort från sådana destruktiva vägar. Hans dedikation till att undvika droger har inspirerat inte bara mig, men oräkneliga i våra kretsar", skriver skådespelerskan.

I rättegången har Mastersons offer, som likt honom själv tillhör scientologikyrkan, hävdat att kyrkans ledning varnat dem för att anmäla stjärnan. I ett brev till Filmtopp målar scientologikyrkan upp dem som lögnare. Domen mot Masterson förväntas överklagas.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL