Han spelade Hyde i That '70s Show – riskerar nu 45 års fängelse

Nu döms That '70s Show-stjärnan Danny Masterson – får 30 års fängelse

Axel Diedrichs
Uppdaterad kl. 17:14 | Publicerad 01 juni 2023 kl. 10:35

Efter lång rättsprocess har domen nu fallit

Danny Masterson som spelade Hyde i klassiska komediserien "That '70s Show" har nu dömts för två våldtäkter. Han förväntas få minst trettio års fängelse.

Den 19 januari kunde vi rapportera att That '70s Show-stjärnan Danny Masterson riskerar livstid i fängelse efter flera anklagelser om våldtäkt. I går kom en jury fram till att att han döms för två av dem. Således förväntas han få ett minst trettioårigt fängelsestraff med eventuell livstidsdom. 

Redan 2017 anklagades Danny Masterson för sexuella övergrepp av sammanlagt fem kvinnor. År 2020 åtalades han för att ha våldtagit tre kvinnor, vilket ledde till att Netflix skrev ut honom ur deras komediserie The Ranch, där han spelade mot bland annat Ashton Kutcher och Kurtwood Smith som även de var med i That '70s Show

De tre våldtäkterna som Masterson åtalats för ska ha begått i skådespelarens hem i Hollywood mellan åren 2001 och 2003. Juryn kom nu fram till att två av fallen stämmer med största säkerhet. Däremot kunde de inte enas om att han skulle ha begått den tredje våldtäkten involverande en tidigare flickvän. 

Nu döms That '70s Show-stjärnan Danny Masterson – får 30 års fängelse
Foto: Fox.

That '70s Show-stjärnan Danny Masterson döms till 30 års fängelse – så säger offren

Ett av offren, känd i domstolen som Jane Doe 2, uttrycker lättnad över att Masterson nu blivit dömd. I ett uttalande hänvisar hon också till en pågående civilrättslig process där hon och de andra anklagarna har stämt Masterson och Scientologikyrkan, som han tillhört under många års tid, för trakasserier och förföljelse:

– Jag upplever en komplex blandning av känslor – lättnad, utmattning, styrka, sorg – med vetskapen om att min förövare, Danny Masterson, kommer att ställas till svars för sitt brottsliga beteende. Jag är besviken över att han inte är dömd på alla punkter, men finner stor tröst i att han, Scientologikyrkan och andra kommer att behöva stå till svars för sina avskyvärda handlingar i civilrätten, säger hon. 

Danny Mastersons tidigare flickvän, i domstolen kallad Jane Doe 3, säger i ett uttalande att hon var "förkrossad över att han har undgått straffrättsligt ansvar för sitt fruktansvärda beteende" mot henne.

En av kvinnorna anmälde Masterson till Los Angeles polisavdelning 2004, men åklagare valde att inte väcka åtal. Ärendet återupptogs år 2016, efter att de tre kvinnorna hittade varandra och gick till rättsväsendet tillsammans.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL