Heat

Michael Mann planerar "Heat 2" - släpps först som bok

Filmtopp
06 juli 2022 kl. 10:07

Gräver djupare i actionklassikern

Michael Manns actionklassiker "Heat" kommer nu att få en uppföljare. Nästa månad släpps en bok av Michael Mann, men han tänker också ta berättelsen till vita duken.

Med filmer som Gatans lag (1981), Manhunter (1986), Heat (1995) och Collateral (2004) har Michael Mann skrivit in sig i filmhistorien med sina råa och många gånger realistiska actionfilmer. Nu har han stora planer på en uppföljare till Heat, i vilken vi såg skådespelare som Al Pacino, Robert De Niro och Val Kilmer spela mot varandra.

Enligt Deadline släpper Michael Mann en roman nästa månad på sitt bokförlag Michael Mann Books, som ska fördjupa karaktärernas öden.

– Det har länge varit min avsikt att göra fler historier av Heat. Det fanns alltid en rik historia eller bakgrundshistoria, om händelserna i dessa människors liv för 1995, och en projektion av var deras liv tog dem efteråt, säger Michael Mann till Deadline.

Romanen inleds dagen efter händelserna i filmen, med en skadad Chris Shiherlis (Val Kilmer i filmen), som desperat försöker att fly från Los Angeles. Handlingen rör sig sedan sex år före staten och åren som följde den, med nya karaktärer och nya kriminella världar.

Till Empire berättar Michael Mann att han också vill göra film av boken:

– Den är absolut planerat att bli en film. Är det en blygsam film? Nej. Är det en väldigt dyr serie? Nej. Det kommer att vara en stor film.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL