Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Kate Winslet avslöjar varför hon inte kan se Titanic

Kate Winslet avslöjar varför hon inte kan se Titanic

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
09 augusti 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
09 augusti 2022

Oscarsvinnaren klarar inte av den ikoniska filmen

James Camerons "Titanic" är en av historiens mest prisade och sedda filmer. Detta hindrar inte Kate Winslet från att ha mycket svårt att se filmen och i en intervju berättar hon varför.

Oscarsvinnaren Kate Winslet, 46, har briljerat framför kameran gång på gång och under åren har vi sett henne i skina i titlar som Svarta änglar (1994), Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2007), Finding Neverland (2004), Revolutionary Road (2008), Carnage (2011), Mare of Easttown (2022) och givetvis Titanic (2007).

Märkligt nog klarar hon inte av att se James Camerons episka kärleksdrama, som är en av tre filmer att belönas med hela elva Oscars. Trots att filmen gav henne en nominering i kategorin Bästa kvinnliga huvudroll, säger Winslet i en intervju med CNN avslöjar hon varför.

Titanic
Leonardo DiCaprio och Kate Winslet i "Titanic". Foto: Paramount Pictures.

Kate Winslet om filmen som landade hennes andra Oscarsnominering

När filmen spelades in var hon bara 21 år gammal och hade redan Oscarsnominerats för sin insats i Förnuft och känsla (1995), men trots sin otroliga raketstart på karriären var hon mycket missnöjd med sitt arbete. Hon säger följande om att se sina scener i Titanic:

"Verkligen, verkligen? Gjorde jag det så där? Åh, herre gud. Det är fruktansvärt. Förhoppningsvis är det [mitt skådespel] så mycket bättre nu. Det låter fruktansvärt självupptaget men skådespelare tenderar att vara väldigt självkritiska. Jag har tyckt att det har varit jobbigt att se alla mina insatser, men att se Titanic var bara "Åh herregud, jag vill göra om allt".

Förhoppningsvis kommer Kate Winslet att omvärdera sin tolkning av Rose längre fram, för ärligt talat, det låter inte lite självupptaget att vara missnöjd med den insatsen.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL