Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Ronnie Sandahl

Megabudget till Ronnie Sandahls Hollywoodfilm

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
27 mars 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
27 mars 2020

Den svenske manusförfattarens film får 150 miljoner kronor.

Ronnie Sandahl har legat bakom filmer som "Borg" och "Svenskjävel" nu får hans Hollywoodfilm "Perfect" cirka 150 miljoner kronor i budget. Filmen regisseras av Olivia Wilde.

Ronnie Sandahl håller på att arbeta fram en idrottstrilogi. Den första filmen i ordningen blev den svenska succén Borg om tennisstjärnorna Björn Borg och John McEnroes rivalitet i centrum. Den andra filmen har fått namnet "Perfect" och handlar om Kerri Strugs kamp för att vinna en OS-medalj.

Nu rapporterar Dagens Nyheter att Perfect, som blivit ett Hollywoodprojekt, har fått 150 miljoner kronor i budget efter ett budkrig mellan fem, sex större aktörer. Det vinnande budet lades av Searchlight Pictures.

Filmens regissör är ingen mindre än Olivia Wilde, som senast regisserade den hyllade komedin Booksmart.

LÄS MER:
Senaste nytt om svensk film
Filmtopps intervju med Ronnie Sandahl

Ronnie Sandahl. Foto: Kevin Lindén/Filmtopp Media.
Foto: Kevin Lindén/Filmtopp Media.

Till Dagens Nyheter ska Ronnie Sandahl sagt följande:

– Det låg bud som var dubbelt så stora. Men Searchlight hade bäst plan för hur filmen ska få göras, och att filmens regissör Olivia Wilde ska få göra den film vi har diskuterat. Konstnärlig frihet kostar. Att de kunde erbjuda en bred biorelease spelade också in, även om strömningstjänsterna erbjöd mer pengar.

Olivia Wilde ska också ha varit väldigt imponerad av hans manus:

– Det är en sorts kvinnlig sportfilm som man aldrig har sett förut. Men också att filmens regissör Olivia Wilde är hajpad och tror så hårt på idén. Hon skrev på sin Twitter att det var det bästa manus hon någonsin har läst, då rasade det in en hel del i min mejlkorg.

I DN:s artikel framkommer det också att den avslutade delen i Sandahls trilogi kommer att heta Tigers. Kikar vi på IMDb framkommer det också att Frida Gustavsson, Liv Mjönäs och Johannes Kuhnke redan är klara för filmen, som ska handla om den före detta fotbollsspelaren Martin Bengtssons erfarenheter av mental ohälsa.

"Tigers" ska Ronnie Sandahl själv regissera.

NÄSTA ARTIKEL