Alla planerade Game of Thrones-spinoffs och deras status

Alla planerade Game of Thrones-spinoffs och deras status

  • Max
Sofie Landgren
18 juni 2024 kl. 08:46

Statusen för varje "Game of Thrones" spinoff

Med en rykande färsk premiär för den andra säsongen av den omåttligt populära serien "House of the Dragon", har Filmtopp nu gjort en djupdykning för att se statusen på resten av de tänkta spinoff-serierna till "Game of Thrones".

John Snow i Game of Thrones
Foto: Warner Bros. / Max.

Snow

Den ursprungliga idén för denna spinoff-serie var att tittarna nu skulle få chansen att följa en av seriens mest uppskattade karaktärer, Jon Snow, efter händelserna i Game of Thrones. Kit Harington, som spelar Jon Snow i den ursprungliga serien, skrev enligt självaste Game of Thrones-författaren George RR Martin på för projektet om en egen spinoff-serie år 2022, men nu är det bekräftat att serien inte kommer att bli av.

När det blev känt att MAX och Kit Harington jobbade på en uppföljarserie med fokus på Jon Snow så var det många som blev överlyckliga. I en intervju med Screen Rant berättar Kit Harington att serien inte längre är under utveckling.

– Just nu är den nedlagd, vi kunde inte hitta en berättelse som alla var tillräckligt nöjda med. Så vi bestämde oss för att lägga ner arbetet för tillfället. Det kan hända att vi återvänder till serien i framtiden, men för tillfället, nej. Den är väldigt mycket lagd på hyllan, säger Kit under intervjun.

A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight
Foto: MAX / Warner Bros. / Discovery.

A Knight of the Seven Kingdoms

"A Knight of the Seven Kingdoms" är en av få Game of Thrones- spinoffs som faktiskt fått grönt ljus från HBO. Serien, som tidigare hette det otroligt långa namnet A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight, var en av många produktioner som påverkades av Hollywood-strejken sommaren 2023, men nu är de färdiga med casten och ska börja filma i år. "Seven Kingdoms" planeras att släppas 2025.

Serien är byggd kring George R.R. Martins novellsamling The Tales of Dunk and Egg. George har gått ut med att serien kommer att vara mycket kortare än Game of Thrones och House of the Dragon, och kommer att ha en egen ton.

Serien består av sex avsnitt som utspelar sig ett sekel före händelserna i Game of Thrones och kommer att följa två karaktärer, Ser Duncan the Tall (Peter Claffey), en godsägare som försöker utge sig själv som en riddare, och hans väpnare Egg (Dexter Sol Ansell), en karaktär som senare kommer att få en mer framträdande plats.

Flea Bottom —Inställd
Foto: MAX / Warner Bros. / Discovery.

Flea Bottom

"Flea Bottom" var en annan planerad spin-off av Game of Thrones, men i juli 2021 tillkännagavs det att projektet inte skulle gå vidare utan skrotades istället. Serien skulle fokusera på ett slumdistrikt i King's Landing känt som Flea Bottom, ett område som är känt för sina labyrintliknande smala gator, mörka gränder och som även är klassat som King's Landings fattigaste distrikt.

Aegon’s Conquest
Foto: MAX / Warner Bros. / Discovery.

Aegon’s Conquest

En annan spinoff som är baserad på George R.R. Martins magiska värld och som fått grönt ljus av HBO är Aegon's Conquest. Serien kommer att fokusera på hur Targaryen-familjen etablerade sig i Westeros genom en storskalig, blodig erövring och en källa har beskrivit projektet som "back to basics". Något mer i linje med originalserien snarare än House of the Dragon och dess ansenliga tidshopp.

När vi kan förvänta oss ett premiärdatum för Aegon's Conquest är ännu oklart, men den som väntar på något gott...

Ten Thousand Ships

För bara några dagar sedan gick George R.R. Martin ut med att en skrotad Game of Thrones prequel-idé nu har återupplivats igen. Han avslöjade på sin blogg att Princess Nymerias spinoff Ten Thousand Ships är vid liv igen och gör framsteg med en ny författare, Eboni Booth, som vann ett Pulitzer-pris i maj för sin pjäs Primary Trust.

Serien ska utspela sig 1 000 år före händelserna i Game of Thrones och följer historien om krigardrottningen Prinsessan Nymeria – grundaren av kungariket Dorne – och de överlevande Rhoynarerna som reste från Essos till Dorne efter deras nederlag av Valyrian och deras drakar.

The Sea Snake

I den första säsongen av House of the Dragon kunde tittarna bekanta sig med Sea Snake, Corlys Velaryon, och i december meddelade George R.R. Martin via sin blogg att hans karaktär skulle passa bättre i en animerad serie och det är vad som verkar vara planen för The Sea Snake, serien som syftar på de nio stora resor Corlys ger sig ut på med sitt skepp som kallas Sea Snake. När denna animerade serie kan tänkas gå i produktion är ännu oklart.

Spin-off-serien Bloodmoon
Foto: MAX / Warner Bros. / Discovery.

Bloodmoon

Av alla inställda spinoffs kom Bloodmoon närmast att göras. Den här serien var den enda som faktiskt spelade in ett pilotavsnitt, men skrotades ändå. Avsnittet regisserades av självaste S.J. Clarkson och trots att HBO spenderade mycket pengar på piloten valde de att lägga ner hela projektet.

Serien skulle utspela sig tusentals år före Game of Thrones, under Age of Heroes, och skulle visa ursprunget till White Walkers och den första Long Night. Enligt uppgift kretsade pilotavsnittet kring ett bröllop mellan norr och söder och ingen mindre än Naomi Watts var en av huvudrollsinnehavarna. Men, sett till det faktum att George R.R. Martin bara hade skrivit några få meningar om tidsramen blev projektet för stort för att fortsätta.

The Golden Empire

Än så länge har inget offentligt från HBO sagts om statusen för The Golden Empire, men George R.R. Martin uppdaterade sina fans om projektets status i ett blogginlägg 2022, en serie som likt The Sea Snake ser ut att bli animerad.

– Vår arbetstitel är The Golden Empire , och vi har en fantastisk ung författare på den också, och jag tror att konsten och animationen bara kommer att bli vacker. Jag skulle berätta mer om jag kunde. Jag tror inte att jag kan säga ett ord om de andra animerade programmen. Inte än, skrev George.

Robert’s Rebellion

2021 rapporterade Entertainment Weekly att HBO hade träffat stämt träff med flera manusförfattare för att bolla om fler idéer på spinoff-serier till Game of Thrones. En av dem handlar om Robert's Rebellion, ett krig där Robert Baratheon, Eddard Stark och Jon Arryn avsatte Aerys II Targaryen, även känd som The Mad King, som utspelar sig några decennier före händelserna i den ursprungliga serien.

Det har dessvärre inte sagts mycket om detta projekt heller och det verkar inte finnas några uppdateringar angående dess status idag, så än är det ovisst om serien kommer att kvala in som en av de skrotade serierna eller om den faktiskt kommer att bli av. Vi på Filmtopp hoppas givetvis på det sistnämnda.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL